Zwarthoed mag het weer laten zien tegen Ajax

Reacties

In ieder geval tot aan de winterstop verdedigt Theo Zwarthoed het doel van Excelsior. De Volendammer kreeg tegen PEC Zwolle (1-2 verlies) de voorkeur boven de IJslander Ogmundur Kristinsson en zal ook in de duels met Ajax, FC Groningen en FC Twente onder de lat staan.

Zwarthoed mag het weer laten zien tegen Ajax

De 35-jarige keeper kwam als tweede doelman naar Excelsior, maar krijgt een kans in de komende wedstrijden. 'Veldspelers krijgen bij mij ook altijd meerdere wedstrijden de kans, dus verdient een doelman dat ook', lichtte trainer Mitchell van der Gaag toe. 'Ik vond dat we iets moesten doen. Kristinsson reageerde teleurgesteld, maar dat moet ook.'

Zwarthoed keept donderdagavond tegen Ajax zijn tweede competitieduel van het seizoenvoor de Kralingers. Zelf blijft de routinier nuchter. 'We moeten er niet zo'n groot ding van maken. Er zijn grotere problemen in de wereld dan het wisselen van een keeper. Ik heb het zelf ook meegemaakt dat ik eerste keus was en gepasseerd werd.' Zwarthoed sloot begin dit seizoen nog aan bij de amateurclub ASV De Dijk, maar ging uiteindelijk toch voor een herkansing in het profvoetbal.

Samenvatting: Excelsior - PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.