Zware loting voor AZ, PSV en Feyenoord komen beter weg

Reacties

AZ heeft vrijdag zwaar geloot voor de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarders treffen in Groep F Napoli, Real Sociedad en NK Rijeka. PSV en Feyenoord kwamen er beter vanaf tijdens de ceremonie.

Zware loting voor AZ, PSV en Feyenoord komen beter weg
© Pro Shots

PSV zat in pot 1 en neemt het als groepshoofd van Groep E op tegen PAOK Saloniki, Granada en Omonia Nicosia. Feyenoord kwam terecht in Groep K en stuitte op CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberger AC. De ontmoetingen met die laatste club zijn interessant omdat Nederland en Oostenrijk concurrenten van elkaar zijn op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

PSV plaatste zich donderdag door Rosenborg in Noorwegen te verslaan (0-2) en won in de derde voorronde al van NS Mura. Feyenoord kreeg het ticket van de bekerwinnaar na het voortijdig beëindigen van de Eredivisie door de coronacrisis en AZ kwam in de groepsfase van de Europa League terecht nadat de ploeg door Dinamo Kiev werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League.

De Alkmaarders kwamen er dus het slechtst vanaf bij de loting. Napoli reikte afgelopen seizoen nog tot de laatste zestien in de Champions League en Real Sociedad geldt als een subtopper in La Liga. NK Rijeka finishte vorig seizoen als derde in de Kroatische competitie.

Bij PSV-opponent PAOK Saloniki is Diego Biseswar de bekendste speler. Vorig seizoen legden de Grieken Ajax nog het vuur na aan de schenen in de voorronde van de Champions League. Granada debuteert dit seizoen in Europa en Omonia Nicosia strandde deze week tegen Olympiakos Piraeus in de voorronde van de Champions League.

Ook Feyenoord neemt het op tegen een Champions League-afvaller: Dinamo Zagreb vond in de derde voorronde zijn Waterloo tegen Ferencváros. AC Wolfsberger is de laatste seizoenen een subtopper in Oostenrijk en CSKA Moskou werd vorig seizoen vierde in de Russische competitie.

Interessante confrontaties in de groepsfase zijn Celtic - AC Milan en Rangers FC - Benfica. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz lootte niet ongunstig met Slavia Praag, Hapoel Be'er Sheva en OGC Nice als opponenten. Tottenham Hotspur, dat al drie voorrondes overleefde, neemt het op tegen LASK Linz, Ludogorets en Antwerp FC.

Het speelschema wordt vrijdagavond bekendgemaakt door de UEFA.

Het speelschema voor de groepsfase:

Wedstrijddag 1 22 oktober
Wedstrijddag 2 29 oktober
Wedstrijddag 3 5 november
Wedstrijddag 4 26 november
Wedstrijddag 5 3 december
Wedstrijddag 6 10 december

De volledige loting:

Groep A Groep B
AS Roma Arsenal
Young Boys Rapid Wien
CFR Cluj Molde FK
CSKA Sofia Dundalk
Groep C Groep D
Bayer Leverkusen Benfica
Slavia Praag Standard Luik
Hapoel Beer-Sheva Rangers
OGC Nice Lech Poznan
Groep E Groep F
PSV Napoli
PAOK Saloniki Real Sociedad
Granada AZ
Omonia Nicosia NK Rijeka
Groep G Groep H
Sporting Braga Celtic
Leicester City Sparta Praag
AEK Athene AC Milan
Zorya Luhansk Lille
Groep I Groep J
Villarreal Tottenham Hotspur
Qarabag Ludogorets
Maccabi Tel Aviv LASK Linz
Sivasspor Royal Antwerp
Groep K Groep L
CSKA Moskou AA Gent
Dinamo Zagreb Rode Ster Belgrado
Feyenoord Hoffenheim
Wolfsberger AC Slovan Liberec
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.