Zware knieblessure betekent einde seizoen voor concurrent De Ligt

Reacties

Merih Demiral staat de rest van het seizoen aan de kant bij Juventus. De concurrent van Matthijs de Ligt heeft een van zijn voorste kruisbanden afgescheurd en bovendien ook schade aan een meniscus opgelopen.

Zware knieblessure betekent einde seizoen voor concurrent De Ligt
© Pro Shots

Demiral viel zondag in de topper tegen AS Roma al vroeg geblesseerd uit. Het betekende dat De Ligt als invaller zijn rentree kon maken bij Juventus nadat hij de laatste weken vooral op de bank had gezeten. Voorlopig lijkt de Oranje-international niet meer te hoeven vrezen voor een reserverol, aangezien het seizoen voor zijn Turkse concurrent al voorbij is.

Juventus meldt maandagmiddag namelijk dat Demiral zware schade aan zijn linkerknie heeft opgelopen, toen hij na een luchtduel verkeerd neerkwam. Een dezer dagen wordt de 21-jarige verdediger geopereerd, waarna hem een herstelperiode van minstens zes maanden te wachten staat. Daarmee lijkt ook een optreden op het EK met Turkije niet haalbaar.

Voor De Ligt betekent het dat hij de komende weken waarschijnlijk weer op veel speelminuten kan rekenen aan de zijde van Leonardo Bonucci. Giorgio Chiellini is nog niet hersteld van zijn kruisbandblessure en Daniele Rugani staat helemaal onderaan in de pikorde. De Italiaanse verdediger leek eerst te mogen vertrekken, maar blijft nu in Turijn als back-up.

Demiral plaatste op Twitter een dankwoord voor alle steunbetuigingen die hij ontving:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op VI PRO lichtten we Demiral onlangs nog uit als de man die De Ligt op de bank hield in Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.