Zwalkend VVV grijpt keihard in en zet De Koning op straat

Reacties

Het zwalkende VVV-Venlo heeft keihard ingegrepen. Met nog acht Eredivisie-duels te gaan is Hans de Koning ontslagen als hoofdtrainer.

Zwalkend VVV grijpt keihard in en zet De Koning op straat
© Pro Shots

VVV draaide lange tijd behoorlijk in de Eredivisie, maar is het spoor de laatste weken bijster. De laatste zeven competitieduels werden allemaal verloren, waaronder de derby tegen Fortuna Sittard van afgelopen weekend. Daardoor is de voorsprong op de degradatiestreep minimaal is. De twee rechtstreekse degradatieplekken (waar nu FC Emmen en ADO Den Haag staan) zijn nog wel een eindje weg, maar nummer zestien Willem II heeft nog maar één puntje minder.

Halverwege die dramatische reeks van zeven nederlagen werd bekend dat De Koning na dit seizoen sowieso niet verder zou gaan in Venlo. Na de 0-1 nederlaag tegen Sparta Rotterdam zei hij vorige week nog tegen VI dat een eerder vertrek niet aan de orde was. 'Iedereen heeft respect voor me. Ik loop lang genoeg mee om dat te herkennen. Ik kan jongens op hun klote geven, ik kan ze een aai geven. Als het voor VVV beter zou zijn als ik per direct vertrek, ben ik de eerste die zegt: dan maar zonder mij. Maar dat is niet aan de orde.’

Nu is dat dus toch het geval. De Koning is ontslagen: hij krijgt dat dinsdag officieel te horen. Assistent-trainer en cultuurbewaker Jay Driessen, die achter de schermen al een belangrijke rol speelt in de technische staf, blijft wel werkzaam in De Koel. Hij gaat mogelijk samenwerken met Jos Luhukay, die in beeld is om De Koning op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.