Hilterman komt na twee gemiste penalty's achter elkaar met schrik vrij

Almere City heeft met pijn en moeite drie punten gepakt tegen FC Dordrecht. Jeredy Hilterman leek door twee gemiste strafschoppen op rij de schlemiel van de middag te worden, maar Anthony Limbombe maakte hierna alsnog de winnende goal. Eerder dit weekend won het laaggeklasseerde Helmond Sport van Roda JC Kerkrade en gaven Heracles Almelo en PEC Zwolle een signaal af.

Almere City FC
2 - 1
FC Dordrecht

Almere City is na een moeizaam begin van dit seizoen opgekrabbeld en begon zondag ook goed aan het thuisduel met FC Dordrecht. Al in de derde minuut kopte Stije Resink de 1-0 binnen. Vrijwel direct hierna wil echter al de gelijkmaker, gemaakt door Samuele Longo. De spits van Dordrecht schoot hard raak uit een penalty en gaf daarmee het goede voorbeeld aan Jeredy Hilterman, die tien minuten voor het einde mocht aanleggen. Zijn matige inzet werd echter gekeerd door Liam Bossin.

De vreugde van de Dordrecht-doelman was groot, maar van korte duur. De arbitrage had gezien dat Bossin van zijn doellijn was afgekomen en dus moest de strafschop nog eens genomen worden. Hilterman faalde ook in de herkansing: deze keer raakte hij de paal. Zo leek Almere City genoegen te moeten nemen met een punt, maar vlak voor tijd maakte Anthony Limbombe alsnog de winnende: 2-1. Almere City staat nu in punten gelijk met FC Eindhoven.

Roda JC Kerkrade
0 - 1
Helmond Sport

In een weinig verheffend duel bleek één doelpunt voldoende voor de zege. Martijn Kaars maakte in de 56ste minuut de 0-1 namens de bezoekers na onoplettendheid bij de Roda JC-defensie. Met een slimme kopbal werkte hij zijn ploeg op voorsprong. De zege is een flinke opsteker voor de Brabanders, die een aantal weken geleden hun trainer Sven Swinnen ontsloegen en sindsdien naarstig op zoek zijn naar een nieuwe oefenmeester.

Heracles Almelo
5 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Het leek heel even een moeilijke avond te worden voor Heracles, nadat Ody Velanas in de negende minuut de score had geopend namens NAC Breda. Zoals de uitslag hierboven laat zien rechtte de thuisclub op imposante wijze de rug. Nog voor rust scoorden Thomas Bruns, Ruben Roosken en Nikolai Laursen, daarna maakten wederom Laursen en Emil Hansson er een monsterzege van.

Door de overwinning houdt Heracles achtervolger PEC Zwolle op achterstand.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
5 - 2
FC Eindhoven

De huidige nummer twee van de KKD speelde de topper tegen FC Eindhoven, dat eveneens een meer dan prima seizoen draait. De strijd ging dan ook lang gelijk op. Younes Taha El Idrissi (1-0), Jasper Dahlhaus (1-1) en Luis Görlich (2-1) scoorden vroeg, waardoor PEC Zwolle met een voorsprong ging rusten. Kort na rust maakte Lamine Diaby-Fadiga gelijk namens de uitclub.

Dat leverde Eindhoven echter niets op: via Bart van Hintum, de tweede van Taha El Idrissi en Samir Lagsir won PEC de spannende strijd om de tweede plek. MVV Maastricht kan na het weekend weer op de tweede plek terechtkomen, als er wordt gewonnen van Jong FC Utrecht.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 3
Jong AZ
Jong AZ

Jong AZ is dit seizoen het best presterende beloftenteam in de KKD, maar vreemd genoeg was het team van trainer Maarten Martens niet opgewassen tegen laagvlieger TOP Oss. Joep van der Sluijs en Thomas Beekman maakten al vroeg het verschil namens de Brabanders, een doelpunt van Soulayman Allouch bleek alleen als aansluitingstreffer te gelden.

Telstar
Telstar
0 - 0
ADO Den Haag

Trainer Dirk Kuijt snakt naar de punten met ADO Den Haag, hij moest vrijdagavond genoegen nemen met één punt. Beide teams kregen voldoende kansen, maar gescoord werd er niet in Velsen-Zuid. Bij ADO ontbrak topschutter Thomas Verheydt, die samen met de geblesseerde Boy Kemper in het uitvak plaatsnam. Zij zagen hoe de missie van ADO een stuk moeilijker werd na 64 minuten, toen Amir Absalem rood kreeg voor het neertrekken van een doorgebroken speler. Telstar kreeg vervolgens nog een megakans via Anwar Bensabouh, maar het publiek kreeg geen goals te zien.

De Graafschap
3 - 2
Jong PSV
Jong PSV

De Graafschap is ook zo'n team dat de punten goed kan gebruiken en ook de formatie uit Doetinchem leek genoegen te moeten nemen met een punt. Debutant Anis Yadir zette Doetinchem echter op zijn kop met zijn winnende treffer in de zevende minuut van de extra tijd. Hij bleef als een routinier ijskoud toen hij keeper Niek Schiks van Jong PSV had omspeeld. Voor de 3-2 had Basar Önal tweemaal gescoord namens De Graafschap, Fodé Fofana en Sávio waren trefzeker namens de beloften.