Zwaar gefrustreerde Van Wolfswinkel uit forse kritiek op invallers FC Twente

De frustratie droop van het gezicht van Ricky van Wolfswinkel af na de nederlaag van FC Twente bij FC Volendam (1-0). De spits van Twente uitte onder meer zijn frustratie over de invallers bij Twente, die naar zijn idee niet genoeg arbeid in de wedstrijd legden.

FC Volendam
FC Volendam
1 - 0
FC Twente
FC Twente

Van Wolfswinkel botvierde zijn frustratie na afloop van de wedstrijd op de dug-out. Hij verscheen dan ook niet ongeschonden voor de camera van ESPN. 'De dug-out was harder dan m'n hand', zei Van Wolfswinkel. 'Dit zijn van die potjes, jongen, dat is ongekend. Volendam is in alle eerlijkheid geen topploeg, natuurlijk. In de eerste helft moet je al lang ruim voor staan. Het is puur instelling. De wil om te winnen in de laatste fases…'

'Dan krijg je een paar wissels erin… Eh, het doet pijn man. Het is gewoon echt klote. Die wedstrijd moeten we echt makkelijk kunnen winnen', zei een stamelende Van Wolfswinkel, die vervolgens zijn kritiek op de invallers toelichtte. Hij noemde geen namen, maar Michel Vlap, Max Bruns, Virgil Misidjan, Václav Cerny, Luca Everink en Manfred Ugalde kwamen na de rust binnen de lijnen. Zeven minuten voor tijd maakte Volendam-invaller Lequincio Zeefuik het enige doelpunt van de wedstrijd.

'Je komt erin met frisse energie. Dan kan het niet zo zijn dat ik twintig meter achter een frisse wissel loop en dat ik hem eruit loop met m’n 33 jaar', foeterde Van Wolfswinkel. 'Die dingen irriteren me als een malle. Ik moet het misschien niet zeggen, maar zoals je kunt zien zitten de frustraties hoog. Je hebt wedstrijden waarin je geen geluk hebt, maar deze moeten we voor mijn gevoel makkelijk kunnen uitspelen. Het kan niet dat je verliest op de wil om te winnen.'