'Zwaar gefrustreerde' Mourinho wacht week van angst en beven

Reacties

José Mourinho heeft de nodige kopzorgen. De Portugese manager van Tottenham Hotspur vreest voor nieuwe blessuregevallen.

'Zwaar gefrustreerde' Mourinho wacht week van angst en beven
© Pro Shots

Vol goede moed twittert de persafdeling van Tottenham Hotspur maandag aan het begin van een nieuwe week het programma richting alle volgers. Bij de opsomming is een foto van José Mourinho geplaatst. De vraag is wat de veelbesproken coach denkt als hij in zijn overvolle agenda kijkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spurs trok deze transferwindow weliswaar vijf spelers aan, maar daar zat geen nieuwe spits bij. En dat is juist de linie die Mourinho zo graag zou willen versterken. Vanwege het overvolle programma moet hij steevast een beroep doen op Harry Kane. Zeker nu Heung-Min Son door een hamstringblessure enkele weken moet toekijken.

'Ik vrees dat hij slechts de eerste is', zo legt Mourinho de link tussen de blessure van Son en het moordende schema. 'Ik kan me voorstellen dat er dinsdag, donderdag en zondag een paar bij komen', aldus Mourinho, die zondag de eerste van vier duels in acht dagen lijdzaam in een 1-1 gelijkspel tegen Newcastle United zag eindigen.

Kleine kring
Voor de tabloids is de vooralsnog mislukte zoektocht naar een nieuwe aanvaller voer voor heel wat pagina's met flinke chocoladeletters. Mourinho zou in kleine kring hebben aangegeven het niet te kunnen geloven dat hij nog steeds geen nieuwe spits heeft kunnen begroeten. 'Tottenham is de enige club in de wereld zonder spits', zou de Portugees verteld hebben.

De Londenaren worden, met nog een week te gaan, intussen in verband gebracht met de nodige doelwitten. En de namen typeren de problemen. Kandidaten als Wout Weghorst en Bas Dost zouden geen trek hebben in een rol als stand-in of simpelweg niet haalbaar zijn. De met AFC Bournemouth gedegradeerde Joshua King wordt nu genoemd, evenals Benfica-spits Haris Seferovic.

En er is een naam die in Engeland tot consternatie leidt. Een mogelijke shock-move van Christian Benteke haalt maandag de krantenkoppen. De koppeling aan Spurs van de laatste jaren niet bepaald de doelpunten aaneenrijgende Belg zorgt al voor hoongelach.

De transferklok tikt in de overvolle week door. Het woord is volgens Mourinho aan de clubleiding. Blijft het zo oorverdovend stil, dan is de kans groot dat de Portugees volgende week de lacune publiekelijk zal bespreken en dient hij zich er de rest van zijn seizoen op in te richten. Misschien staat Spurs dus nu al voor de Week van de Waarheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Son Heung-Min
Meer over Son Heung-Min
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.