Zuid-Korea kiest Bonfrère als bondscoach

Jo Bonfrère is de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Guus Hiddink, die de Aziaten naar een verrassende vierde plaats op het WK van 2002 loodste.

Zuid-Korea kiest Bonfrère als bondscoach

Bonfrère kwam tot een mondeling akkoord met de Zuid-Koreaanse bond, om de nationale ploeg tot en met het WK van 2006 in Duitsland onder zijn hoede te nemen. Volgende woensdag zal hij afreizen naar het Aziatische land om met de Koreaanse voetbalbond (KFA) het contract te ondertekenen.

Het is niet de eerste keer dat Bonfrère als bondscoach aan de slag gaat. Zo was de 58-jarige Limburger al eerder werkzaam bij de Verenigde Arabische Emiraten en Nigeria. Met dat laatste land behaalde hij ook het meeste succes, waaronder de Olympische titel in 1996.

Bonfrère is de opvolger van interim-coach Sung-Wha Park, die tijdelijk de taken overnam van de in april ontslagen Humberto Coelho. In de zestig dagen dat Park de nationale ploeg onder zich had zorgde hij ervoor dat Zuid-Korea zich kwalifceerde voor het toernooi omde Asian Cup. Deze competitie zal de eerste klus worden voor Bonfrère en zijn Rode Muskieten. Park gaat zich weer bezighouden met de Onder-19 selectie.

Bekijk hier al onze video's