Zuid-Korea pakt uit: hele wereld kan competitiestart met Veldwijk zien

Reacties

Het voetbalseizoen in Zuid-Korea begint komende vrijdag na een vertraging vanwege de coronacrisis dan toch. Om 12.00 uur (Nederlandse tijd) neemt Jeonbuk Hyundai, de club van Lars Veldwijk, het op tegen Suwon Samsung. De K-League zendt het duel voor de hele wereld live uit via YouTube en Twitter.

Zuid-Korea pakt uit: hele wereld kan competitiestart met Veldwijk zien
© Pro Shots

De Zuid-Koreanen hopen zo veel mogelijk aandacht te genereren voor de competitiestart door het duel uit te zenden, nu er in de rest van de wereld nauwelijks wordt gevoetbald. Nu krijgen voetballiefhebbers de kans om na twee maanden weer eens een wedstrijd te zien, inclusief Engels commentaar.

De Zuid-Koreaanse competitie kan eindelijk beginnen nu de coronacrisis in het land zo goed als voorbij is. 'De recente ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat competities en bonden naar creatieve oplossingen op zoek zijn gegaan om fans over de hele wereld te bereiken', vertelt directeur Dylan Chuan van rechtenhouder Sportradar. 'Voor sommigen zal dit zelfs de eerste kennismaking zijn met de competitie. Dit initiatief zal er zeker voor zorgen dat er meer interesse vanuit de wereld komt voor de K-League.'

De coronacrisis is in Zuid-Korea lang niet zo heftig als in Europa, Amerika en eerder China. In totaal zijn er ruim tienduizend besmettingen geregistreerd en zijn 255 mensen overleden aan het virus. Dinsdag zijn daar slechts twee besmettingen en één dode bijgekomen. Op 1 mei werden alle betrokkenen van clubs en bonden getest op het virus. Die tests waren allemaal negatief.

Voor Veldwijk is zijn competitiedebuut aanstaande voor zijn nieuwe club. In januari verruilde de spits Sparta Rotterdam voor Jeonbuk. Zijn officiële debuut maakte hij al wel vlak voor de coronacrisis, in de wedstrijd tegen Sydney FC (2-2) voor de groepsfase van de Aziatische Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.