Zorgen over 'geestelijke frisheid' Engelse WK-gangers

Reacties

Gareth Southgate sluit zich aan bij de klachten van verschillende Premier League-managers over het gebrek aan rust voor de WK-gangers. De bondscoach van Engeland benadrukt het mentale aspect daarvan in aanloop naar de Nations League-kraker tegen Spanje op maandag.

Zorgen over 'geestelijke frisheid' Engelse WK-gangers

In het laatste weekend van het WK, dat van 14 en 15 juli, waren er nog 37 spelers uit de Premier League aanwezig in Rusland voor de troostfinale en finale. Zeven daarvan stonden onder contract bij Manchester United, zes ieder bij Chelsea en Manchester City. Maar Tottenham Hotspur spande de kroon met nog negen spelers die op het laatst mogelijke tijdstip terugkeerden van het WK.

Het is dan ook niet verrassend dat Spurs-manager Mauricio Pochettino, net als onder meer collega Jürgen Klopp van Liverpool, zijn zorgen uitte over het drukke speelschema voor internationals. Met name spits Harry Kane maakt dit seizoen bij vlagen een vermoeide indruk. De topscorer van het WK is met Spurs actief op vier fronten en speelde als aanvoerder van Engeland sinds het toernooi in Rusland drie interlands, waarin hij niet tot scoren kwam.

Southgate leeft mee met Pochettino. 'Kijk naar Tottenham, dat zoveel spelers in de halve finale van het WK had staan. Dat is een onmogelijke situatie om in te werken voor coaches', aldus de bondscoach, die zich aansluit bij de zorgen over het drukke programma, al hebben die van hem nauwelijks betrekking op de fysieke gesteldheid van de spelers. 'Ik denk dat het eerder een gebrek is aan geestelijke frisheid dan fysieke frisheid', zei de bondscoach op zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Estadio Benito Villamarín op maandag.

'Veel teams zijn nog niet eens op het maximale niveau gekomen en er zijn veel blessures in de hele competitie', voegde Southgate daar aan toe. 'Ik snap niet waarom onze competitie zo vroeg is begonnen, maar het is nu eenmaal zo. Het was een zeer moeilijke situatie voor de clubs.'

In Rusland behaalde de nationale ploeg onder leiding van Southgate het beste eindresultaat sinds het WK 1990 (toen ook vierde). Ondanks zijn zorgen over de gesteldheid van zijn spelers grapte de bondscoach in Sevilla over de lage verwachtingen van de Engelse roostermakers voor het WK. 'Ik had niet opgezocht wanneer het seizoen zou starten, totdat we terug kwamen. Misschien hadden ze ons al eind juni terug verwacht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.