Zorgen om Walker: Guardiola moet mogelijk puzzelen achterin

Reacties

Pep Guardiola weet nog niet of hij zaterdag in de Champions League-finale tegen Internazionale een beroep kan doen op Kyle Walker. De 33-jarige Engelsman heeft serieuze rugklachten overgehouden aan de FA Cup-finale tegen Manchester United.

Zorgen om Walker: Guardiola moet mogelijk puzzelen achterin
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Tegen United (2-1 zege) was de snelle vleugelverdediger uit Sheffield basisspeler, zoals hij dat ook in beide duels met Real Madrid in de halve finale van de Champions League was. Walker is een belangrijke kracht voor Guardiola, onder meer vanwege zijn sprintsnelheid en zo het vermogen om grote ruimtes te verdedigen.

De klachten bij Walker leiden tot zorgen in de week van de Champions League-finale. 'Gisteren ging het niet goed hem. Vandaag al wat beter, maar we willen geen risico nemen', aldus Guardiola tijdens zijn persmoment dinsdag. 'We zullen in de komende dagen zien hoe het met hem gaat', reageerde de City-manager op de vraag hoe hij de kansen inschat als het gaat om de inzetbaarheid van de 75-voudig international.

Het wel of niet spelen van Walker heeft mogelijk ook gevolgen voor Nathan Aké. De 28-jarige Nederlander moest het zaterdag op Wembley doen met de rol van invaller. Mocht Walker afwezig zijn, dan gaat Guardiola mogelijk schuiven met basisspeler Manuel Akanji. De pas achttienjarige Rico Lewis is een andere optie voor de rechterzone in de defensie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.