Zorgen om Ilic bij door blessures geplaagd NAC

Reacties

Het meespelen van Luka Ilic in de uitwedstrijd bij Emmen is hoogst twijfelachtig. Omdat ook Gervane Kastaneer, Robert Mühren en Paolo Fernandes al uitgeschakeld zijn met blessures wordt de spoeling voorin uiterst dun.

Zorgen om Ilic bij door blessures geplaagd NAC

Ilic raakte in de wedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd aan de enkel. Pas op het laatste moment zal worden beslist of de jonge Servische middenvelder inzetbaar is tegen Emmen. Er is NAC veel aan gelegen Ilic klaar te stomen, aangezien hij tijdens de laatste duels van grote waarde was met zijn treffers en zijn goede spel.

Zowel tegen ADO Den Haag als tegen Heracles opende Ilic de score. Er kan wellicht risico genomen worden met Ilic aangezien er volgende week geen competitiewedstrijd op het programma staat, maar het moet wel verantwoord blijven.

Mocht Ilic niet kunnen starten, dan is Giovanni Korte de meest logische vervanger. Trainer Mitchell van der Gaag liet de van een blessure herstelde aanvaller al enkele malen op de positie achter spits Mitchell te Vrede spelen. Mikhail Rosheuvel en Mounir El Allouchi bezetten de flanken, Sydney van Hooijdonk is de enig overgebleven aanvaller die nog in kan vallen. Korte en El Allouchi zouden ook nog van positie kunnen wisselen.

Achterin mist NAC Karol Mets. De Est liep een gebroken teen op. Hij werd tegen Heracles al vervangen door Erik Palmer-Brown. De hoop dat Pele van Anholt nog voor de winterstop minuten kan maken is toegenomen. De deze zomer aangetrokken rechtsback was door een spier- en bovenbeenblessure lange tijd uitgeschakeld en maakte nog geen minuten in het eerste van NAC. Inmiddels heeft hij twee keer een deel van een wedstrijd meegedaan bij Jong NAC.

Samenvatting NAC Breda - Heracles Almelo.

Bewoonde wereld
'We zijn weer aangekomen in de bewoonde wereld', constateerde trainer Mitchell van der Gaag na de late zege tegen Heracles. 'Deze hadden we nodig en we verdienden hem ook gezien de laatste weken. Nu moeten we voor een vervolg zorgen in Emmen. Dan zijn we er weer helemaal bij. We hebben uiteraard nog niks, maar dan mengen we ons wel tussen heel veel andere ploegen. Het zou een mooie afsluiting zijn van dit blok, maar we moeten op onze hoede zijn voor Emmen. Dat is gewoon een prima collectief.'

Van der Gaag verplaatste de vrijdagtraining naar de middag om daarna met de voltallige selectie al richting Emmen te reizen. Emmen - NAC begint zaterdag om 18.30 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.