Zorgen om De Bruyne na revanche Manchester City op Spurs

Reacties

Manchester City heeft zich zaterdagmiddag gerevancheerd voor de pijnlijke uitschakeling in de Champions League van afgelopen woensdag tegen Tottenham Hotspur. Net als drie dagen terug was de ploeg van Pep Guardiola de sterkste, waardoor Liverpool zondag ook moet winnen van Cardiff City om de koppositie in de Premier League te behouden. Er was ook slecht nieuws voor City, omdat Kevin De Bruyne geblesseerd uitviel.

Zorgen om De Bruyne na revanche Manchester City op Spurs
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Zo spectaculair als afgelopen woensdag was de tweede confrontatie in een week tijd niet, maar net als in de return van de kwartfinale (4-3) nam City wel al vroeg de leiding. Phil Foden, een van de drie nieuwe gezichten in de basisopstelling, maakte al na vijf minuten zijn eerste Premier League-goal ooit. De Engelse middenvelder kopte van dichtbij raak nadat Sergio Aguëro de bal uit een voorzet van Bernardo Silva op een presenteerblaadje aanbood.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Woensdag had Tottenham met twee goals van Heung-min Son in korte tijd meteen een antwoord paraat. Ook nu was de Zuid-Koreaanse aanvaller weer de grootste bron van dreiging. Nog voor de 1-0 van City profiteerde Son bijna van een fout van John Stones, maar Ederson redde bekwaam op zijn schot in de korte hoek. Ook bij andere uitbraken van Spurs in de eerste helft was het vaak de Braziliaan die ingreep door goed van zijn lijn te komen.

De ploeg van Mauricio Pochettino was mede door blessures van doelman Hugo Lloris en Moussa Sissoko op vijf plekken gewijzigd, maar gaf weinig grote kansen weg tegen het dominante City. Dat leverde in de 38ste minuut bovendien de nodige creativiteit in toen de pas net weer fitte De Bruyne uitviel met een enkelblessure. Controleur Fernandinho verving de Belgische spelmaker, die woensdag nog goed was voor drie assists.

Kevin De Bruyne viel in de eerste helft geblesseerd uit.
Kevin De Bruyne viel in de eerste helft geblesseerd uit.

Zonder De Bruyne kreeg City na rust nog wel kansen op meer. Een schot van Aguëro werd door Toby Alderweireld geblokt en reservegoalie Paulo Gazzaniga redde uitstekend met zijn voeten toen Raheem Sterling de bal voor het inschieten had na goed werk van Leroy Sané. De rappe vleugelspits mocht in het CL-tweeluik met Spurs beide keren slechts een paar minuten meedoen, dit keer kreeg hij als invaller 25 minuten speeltijd van Guardiola.

Tottenham kwam in de tweede helft alleen via Lucas Moura er een keer echt gevaarlijk eruit, maar opnieuw verkleinde Ederson zijn doel goed. Met nog een kwartier op de klok besloot Pochettino dat het tijd was om nog wat te forceren door met Fernando Llorente in plaats van Alderweireld een extra spits te brengen. De Spaanse stormram maakte woensdag als invaller de cruciale 4-3, maar kon dit keer niks klaarspelen.

Met het inbrengen van Llorente had Tottenham al zijn drie invallers gebracht, waardoor een rentree van Vincent Janssen uitbleef. De Nederlandse spits zag vanaf de bank dat zijn ploeggenoten in de slotfase geen vuist meer konden maken. City trok de tiende competitiezege op rij daardoor over de streep en kan rustig toekijken wat Liverpool zondag doet. Ajax-opponent Spurs moet aan de bak in de strijd om Champions League-tickets.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.