Zondebok Özil slaat terug naar criticasters en peinst niet over vertrek

Reacties

Mesut Özil laat zich niet wegjagen bij Arsenal. De Duitser speelde dit seizoen nog maar 142 minuten in het shirt van de club uit Noord-Londen, maar peinst ondanks de vele kritiek en geringe speeltijd niet over een vertrek.

Zondebok Özil slaat terug naar criticasters en peinst niet over vertrek
© Pro Shots

De 31-jarige middenvelder is bezig aan zijn zevende seizoen bij Arsenal, waar hij een aantal ijzersterke jaren kende. Hoogtepunt was het seizoen 2015/16, toen hij in 35 competitiewedstrijden liefst negentien assists noteerde. Sinds het vertrek van Arsène Wenger in de zomer van 2018 gaat het bergafwaarts met de linkspoot, die onder opvolger Unai Emery minder aan spelen toekomt in het Emirates Stadium.

Saillant detail is dat Arsenal het contract van Özil juist even daarvoor nog had opengebroken; hij ligt nog tot 2021 vast. Bovendien kreeg de Duitser een forse salarisverhoging: wekelijks strijkt hij naar verluidt 400 duizend euro op en is hij een van de absolute grootverdieners in de selectie. Reden voor Emery om hem te willen lozen, maar de salariseisen van Özil waren veel clubs te gortig en dus bleef hij afgelopen zomer bij Arsenal.

Özil kreeg onlangs nog het verwijt onvoldoende arbeid te leveren en er 'niet te staan' in grote wedstrijden, maar daar wil hij niets van weten. In gesprek met The Athletic slaat hij hard terug naar zijn criticasters. 'Als dat zo is, hoe verklaart men onze resultaten dan tegen moeilijke tegenstanders wanneer ik er niet bij ben?' Ik weet dat mensen meer van me verwachten, dat doe ik zelf ook, maar ik draag niet in mijn eentje het hele team. Bovendien moet je niet vergeten dat een aantal tegenstanders gewoon simpelweg beter zijn.'

Toekomst
De 92-voudig Duits international doet ook een boekje open over zijn toekomstplannen. 'Toen ik mijn contract verlengde in 2018 was het een weloverwogen beslissing, een van de belangrijkste van mijn hele carrière. Ik heb mijn toekomst aan Arsenal verbonden, omdat ik een besluit voor de langere termijn wilde nemen. De club wilde dat ook en daarom zijn we verlenging overeengekomen.' Een belangrijke reden voor zijn komst naar Arsenal was de aanwezigheid van Wenger, die in 2018 na 22 jaar afzwaaide als manager van The Gunners. 'Ook toen Arsène aankondigde te vertrekken had ik niet de wens om te vertrekken. Ik hou van Arsenal, daarom speel ik hier al zes jaar.'

Sinds de komst van de Spanjaard Dani Ceballos is Özil op het tweede plan geraakt en dus zou een vertrek mogelijk voor de hand liggen. Daar peinst hij echter niet over. 'Nee, ik heb een contract tot 2021 en ik blijf speler van Arsenal. Iedere voetballer kent ups en downs in zijn carrière, maar voor mij is dat absoluut geen reden om te vertrekken.' In de zomer van 2013 maakte hij voor 47 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Arsenal. 'De club ging toen door een hele moeilijke periode door, maar daar ben ik toen niet voor weggelopen. Altijd hield ik het geloof dat we samen het tij konden keren. Dit keer is dat niet anders', aldus een vastberaden Özil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.