Zondag spelen, nu nog even feesten: Club Brugge viert landstitel op Ibiza

Reacties

Club Brugge kroonde zich afgelopen zondag voor de achttiende keer tot kampioen van België en sluit het seizoen aankomende zondag af met thuiswedstrijd tegen Anderlecht. De ploeg van vertrekkend trainer Alfred Schreuder neemt de voorbereiding op dat duel niet al te serieus.

Zondag spelen, nu nog even feesten: Club Brugge viert landstitel op Ibiza
© Pro Shots

De selectie van Club Brugge is afgereisd naar Ibiza, waar het binnenhalen van de landstitel goed gevierd wordt. Het idee hiervoor ontstond volgens Het Laatste Nieuws afgelopen zondag, tijdens de busrit van Antwerpen naar Brugge. Club had even daarvoor dankzij een 1-3 overwinning op FC Antwerp zijn titel geprolongeerd en dus was het tijd voor een feestje, zo vonden de spelers.

Ondanks dat er nog een wedstrijd op het programma staat, had Schreuder geen problemen met het plannetje van zijn spelers. De naar Ajax vertrekkende trainer is zelf niet mee afgereisd. Ook voorzitter Bart Verhaeghe kon zich prima vinden in de feestplannen van de selectie: sterker nog, hij regelde een privévliegtuig om de spelers te vervoeren. Het was een cadeautje van de preses voor het winnen van de landstitel. De spelers betalen wel zelf de accommodatie en andere onkosten.

Donderdagmiddag keert de groep terug naar België, waar vrijdag weer zal worden getraind. Zondag wordt het seizoen zoals gezegd afgesloten tegen Anderlecht. Voor beide ploegen staat er behalve de eer en de premies niets meer op het spel: Club Brugge is dus al kampioen en Anderlecht is reeds zeker van de derde plek.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
6
4
2
0
8-2
+6
50
2
Union Sint-Gillis
6
2
1
3
5-5
0
46
3
Anderlecht
6
2
2
2
8-7
+1
40
4
Antwerp
6
1
1
4
3-10
-7
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.