Zoet moet rentree uitstellen tot na interlandperiode

Reacties

PSV moet het tegen VVV-Venlo doen zonder Jeroen Zoet. Dat is duidelijk geworden bij de vooruitblik van Mark van Bommel, die donderdagavond in de Europa League tegen Rosenborg BK (1-4) ook niet kon beschikken over zijn eerste doelman.

Zoet moet rentree uitstellen tot na interlandperiode
© Pro Shots

Zoet was vorig weekend tegen PEC Zwolle al niet okselfris en haakte in Noorwegen in de warming-up af. Hij heeft zich afgemeld bij bondscoach Ronald Koeman, die hem daarom ook niet opnam in de definitieve selectie van Oranje.

Van Bommel weet nog niet precies wanneer hij weer over Zoet kan beschikken: 'Jeroen Zoet kan zondag in ieder geval niet keepen. Hij heeft bondscoach Ronald Koeman laten weten dat het niet verstandig is om zich in Zeist te melden. Jammer voor Jeroen, natuurlijk. Iedere speler wil graag naar zijn nationale ploeg, maar als je niet fit bent, ben je niet fit.'

De PSV-coach kan voor zondag tegen VVV kiezen tussen Robbin Ruiter – die tegen Rosenborg startte - en Lars Unnerstall, die natuurlijk een verleden heeft in Venlo. De speelwijze van de Limburgers zal de Duitser niet exact meer herkennen. Er is onder Robert Maaskant veel gewijzigd bij VVV, stipt Van Bommel aan. 'Er is een nieuwe trainer met andere ideeën en ze hebben wat spelers moeten vervangen. Het lijkt erop dat ze de mutaties goed hebben doorstaan, want op bijna een kwart van de competitie staan ze in de middenmoot. Dat wil zeggen dat ze over bepaalde kwaliteiten beschikken.'

Het is nog onduidelijk of Jorrit Hendrix beschikbaar is bij de laatste wedstrijd voor de interlandbreak. De middenvelder viel uit tegen Rosenborg en Van Bommel hoopt zaterdag bij de laatste training meer duidelijkheid te krijgen over de inzetbaarheid van Hendrix.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.