Zoet kiest uit vrees voor PSV-bank en missen EK voor FC Utrecht

Reacties

Jeroen Zoet verruilt PSV voor FC Utrecht. De Domstedelingen huren de doelman voor de rest van het seizoen van de Nederlandse topclub.

Zoet kiest uit vrees voor PSV-bank en missen EK voor FC Utrecht
© Pro Shots

Zoet belandde aan het einde van de eerste seizoenshelft op de bank bij PSV. Toenmalig trainer Mark van Bommel gaf na enkele mindere optredens van de keeper de voorkeur aan Lars Unnerstall. Met het oog op het EK heeft Zoet er nu voor gekozen om zich de rest van het seizoen te laten verhuren aan FC Utrecht.

Dat betekent dat Unnerstall ook in de tweede seizoenshelft zo goed als zeker de eerste keeper is van PSV. Interim-trainer Ernest Faber liet eerder nog in het midden voor wie hij zou kiezen, maar door het vertrek van Zoet behoort dat vraagstuk nu tot het verleden. Bij FC Utrecht hoopt de doelman zich door wekelijks in actie te komen te verzekeren van een plek in de EK-selectie. Er waren ook meerdere buitenlandse clubs in de markt, maar die heeft Zoet afgezegd omdat hij honderd procent zeker wilde zijn van een basisplaats.

'Naar aanleiding van de blessure die doelman Maarten Paes opliep tijdens het trainingskamp in Spanje, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing', legt technisch directeur Jordy Zuidam uit op de website van FC Utrecht. 'Daarbij diende zich de mogelijkheid aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie. We kijken ernaar uit er samen met Jeroen een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken en zijn er trots op dat een keeper met zijn CV voor ons heeft gekozen.'

'Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats', aldus technisch manager John de Jong op de PSV-website. 'Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV'er heeft getoond. Jeroen is een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar het is logisch dat hij ritme moet houden om in beeld te blijven bij de bondscoach. Daar hebben we met hem over gesproken in de winterstop. De uitkomst was dat we mee zouden werken als hij een interessante optie zou krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.