Zoet direct inzetbaar tegen PEC, ernst blessure Paes onduidelijk

Reacties

FC Utrecht verraste dinsdagmiddag met de huur van PSV-doelman Jeroen Zoet. De Domstedelingen pakten door nu onduidelijk is hoe lang eerste doelman Maarten Paes uit de running is. Zoet maakt vrijdag direct zijn debuut tegen PEC Zwolle.

Zoet direct inzetbaar tegen PEC, ernst blessure Paes onduidelijk
© Pro Shots

Het kwam allemaal in een stroomversnelling terecht. In het oefenduel met Bayer Leverkusen (4-3 winst) viel Paes nog voor de rust uit met een blessure. De ernst was nog onduidelijk maar de eerste berichten waren negatief. Vanwege de algemene verordening persoonsgegevens (AVG) kan FC Utrecht niet precies vertellen wat de doelman markeert, maar eenmaal terug in Nederland werd wel duidelijk dat hij voor langere tijd aan de kant staat. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het om weken of maanden gaat.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam moest schakelen. In de selectie van trainer John van den Brom bevinden zich naast Paes nog drie goalies: jongelingen Thijmen Nijhuis, Fabian de Keijzer en de ervaren David Jensen. Laatstgenoemde begon dit seizoen nog als eerste doelman, maar moest zijn plek afstaan aan Paes.

Voor het winterse trainingskamp sprak Zuidam met de doelman en diens management. De afspraak werd gemaakt dat hij deze winter op zoek mocht naar een nieuwe werkgever. Jensen ging niet meer op trainingskamp en weet dat er in binnen- en buitenland interesse is. Toen Paes geblesseerd raakte, besloot FC Utrecht de eerder met Jensen gemaakte afspraak te respecteren.

Buitenkansje
Zuidam kwam vervolgens uit bij Zoet. Een zogenaamd buitenkansje. Een ervaren doelman op zoek naar speelminuten. Normaliter de tweede keuze van bondscoach Ronald Koeman maar bij PSV niet langer onomstreden. Zoet wil speelminuten met het oog op het EK, FC Utrecht een doelman die er direct staat.

Het probleem met veel beschikbare doelmannen is dat ze al maanden geen competitieve wedstrijden hebben gespeeld. Een gepasseerde spits mag nog eens twintig minuten invallen, een tweede doelman moet het hebben van trainingsuren.

Zoet keepte zijn laatste competitiewedstrijd voor PSV echter op 2 november van vorig jaar. Hij heeft nog wedstrijdritme. Bovendien wil de elfvoudig international in Utrecht bewijzen dat hij onterecht zijn plek heeft verloren in Eindhoven. Zoet staat morgen (woensdag) al op het trainingsveld én kan vrijdag keepen als FC Utrecht de competitie hervat met een uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

De blessure van Paes is een fikse streep door de rekening voor de jonge doelman en FC Utrecht. De voormalig doelman van NEC was hard op weg om zich met Jong Oranje te plaatsen voor het EK en deze winter waren er zelfs al wat buitenlandse clubs die voorzichtig informeerden naar zijn transfersom. Hij zal geduld moeten hebben.

Met Zoet hoopt FC Utrecht de goede lijn van de voorbije weken door te trekken en een serieuze gooi te kunnen doen naar een plek in de vaderlandse subtop. Het verschil met nummer vier Willem II is momenteel maar vier punten. Sterker nog, het verschil met Zoets eigenlijke werknemer PSV, is maar vijf punten. Alvast voor in de agenda voor de familie Zoet: PSV – FC Utrecht, 25 april in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer J. Zoet
Meer over J. Zoet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.