'Zoektocht Ten Hag duurt voort: ex-Ajacied aangeboden op Old Trafford'

Reacties

Arkadiusz Milik is al even uit Amsterdam verdwenen, maar is na zijn vertrek uit de Eredivisie niet van de voetbalradar verdwenen. De spits van Olympique Marseille geniet namelijk interesse van Manchester United. De Engelsen zouden zijn komst overwegen, nadat hij werd aangeboden op Old Trafford.

'Zoektocht Ten Hag duurt voort: ex-Ajacied aangeboden op Old Trafford'

Volgens L'Équipe zou trainer Erik ten Hag in Milik een serieuze optie zien, zodra Cristiano Ronaldo vertrekt. De oefenmeester wil sowieso een targetman in zijn selectie hebben en denkt dat de Poolse spits die rol kan vervullen. Als The Red Devils de ex-Ajacied willen strikken, moet er alleen wel twintig miljoen euro naar Marseille worden overgemaakt.

Milik kende afgelopen jaar een goed seizoen, waarin hij twintig doelpunten maakte. Het boterde echter niet met trainer Jorge Sampaoli. Hoewel Milik zich prima thuisvoelt in Frankrijk, raakte de relatie met de club daardoor bekoeld. Ook met opvolger Igor Tudor heeft Milik geen vertrouwensband opgebouwd de afgelopen weken.

Daardoor zou hij graag een overstap naar een andere club maken. Het nadeel dat Manchester United heeft, is het gebrek aan een startbewijs voor de Champions League. In een ideale wereld komt Milik namelijk uit op het hoogste Europese niveau, waar Marseille wel een ticket voor heeft. De Engelsen komen in actie in de Europa League en lijken daardoor minder aantrekkingskracht te genieten dan voorheen.

Het is een reden waarom de agenten van Milik de spits ook aanboden bij Juventus. De Oude Dame lijkt nu alleen Memphis Depay de voorkeur te geven, waardoor er snel doorgeschakeld is. Behalve United heeft ook Everton interesse in de spits. Borussia Dortmund en Valencia polsten ook naar de status van de spits, maar lieten zijn komst varen.

Ajax nam Milik in 2014 voor bijna drie miljoen euro over van Bayer Leverkusen. Voor de Amsterdammers maakte hij 47 treffers in 75 officiële duels. Voor 32 miljoen vertrok de Pool twee jaar later naar Napoli. Anderhalf jaar geleden streek hij neer in Marseille.

Spelersprofiel

A. Milik


Geboortedatum:
28 februari 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Tychy
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Juventus
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.