Zoekend Feyenoord laat onderuit tegen Spaanse middenmoter

Reacties

Een week voor de start van de Eredivisie is Feyenoord nog altijd zoekende. Met drie nieuwe namen in de basis leken de Rotterdammers zondag een laat gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Osasuna, maar de bezoekers uit Spanje sloegen in de extra tijd alsnog toe.

Zoekend Feyenoord laat onderuit tegen Spaanse middenmoter
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
Osasuna
Osasuna

Slot koos tegen Osasuna, de nummer tien van La Liga van vorig seizoen, voor Jacob Rasmussen, Oussama Idrissi en Quinten Timber in de basis. De drie nieuwelingen zetten eerder deze week hun handtekening in De Kuip en mochten zich meteen laten zien aan de technische staf. Niet aan de supporters, want die waren vanwege het drukke evenementenprogramma in Rotterdam niet welkom in het stadion.

In de lege Kuip vertolkte Justin Bijlow voor rust een negatieve hoofdrol. De doelman schoot de bal bijna in eigen doel, maar had geluk dat de paal redding bracht. Na een half uur kwam Osasuna alsnog op voorsprong. Roberto Torres zag dat Bijlow nog niet goed gepositioneerd stond en probeerde het met een poging in de korte hoek. De inzet van de Spanjaard verdween via de binnenkant van de paal in het doel (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het spel van Feyenoord oogde stroperig, al had een kopbal van Marcos Senesi (op aangeven van Idrissi) zomaar een Rotterdams doelpunt kunnen opleveren. Slot greep halverwege in door Alireza Jahanbakhsh, Jens Toornstra en Patrik Wålemark in de ploeg te brengen. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft beter voor de dag en dwongen vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker af. Op aangeven van Danilo schoof invaller Cole Bassett de bal in de 88ste minuut beheerst in de rechterhoek (1-1).

In de derde minuut van de extra speeltijd deelde Osasuna uit het niets de genadeklap uit. Kike Barja kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden en kon de bal eenvoudig in het lege doel schieten (1-2). De nederlaag tegen Osasuna benadrukte nog maar eens dat de puzzel van Feyenoord een week voor het begin van de competitie nog niet is gelegd. De Rotterdammers openen het Eredivisie-seizoen volgende week zondag met een bezoek aan Vitesse. Een week later speelt Feyenoord de eerste thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.