Zo ziet de route van FC Twente naar een tweede CL-deelname eruit

Reacties

FC Twente heeft zich zondag in Zwolle verzekerd van de derde plaats in de Eredivisie, oftewel een ticket voor de voorronde van de Champions League. Hoe ziet de route van de Tukkers richting het miljardenbal eruit?

Zo ziet de route van FC Twente naar een tweede CL-deelname eruit
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Makkelijk ging het niet, maar Twente slaagde er in de slotfase alsnog in om AZ voor te blijven. De formatie van Joseph Oosting zal in de derde kwalificatieronde instromen, in het traject voor de niet-kampioenen. Via deze route verdeelt de UEFA twee tickets, de andere vijf andere plaatsbewijzen die in de voorrondes op het spel staan gaan naar kampioenen.

FC Twente is een van de acht clubs in het niet-kampioenendeel van de voorronde, samen met Benfica, Rangers, de nummer vier van de Ligue 1, de nummer twee van de Jupiler Pro League en drie winnaars van de tweede voorronde. Wel is het zo dat Benfica nog rechtstreeks de Champions League in kan: dat is het geval als Bayer Leverkusen de Europa League wint, en als Atalanta de Europa League wint en tevens in de topvier van de Serie A eindigt.

De loting voor de derde voorronde, waarvoor FC Twente gezien zijn lage coëfficiënt geen beschermde status zal genieten, is op 22 juli. De heenduels zijn op 6 en 7 augustus en de returns staan gepland op 13 augustus. De winnaars kwalificeren zich voor de play-offs, die worden afgewerkt op 20/21 en 27/28 augustus. Mocht FC Twente in de derde voorronde (of de play-offs) worden uitgeschakeld, dan neemt het deel aan de hoofdfase van de Europa League.

De laatste (en enige) keer dat FC Twente meedeed aan de Champions League was in het seizoen 2010/11, toen de Tukkers als landskampioen strandden in de groepsfase.

Belangrijke data FC Twente in het CL-traject:

Datum Gebeurtenis
22/07 Loting derde voorronde
05/08 Loting indeling play-offs
06/08 & 07/08 Heenduels derde voorronde
13/08 Returns derde voorronde
20/08 & 21/08 Heenduels play-offs*
27/08 & 28/08 Returns play-offs*
29/08 Loting hoofdfase*

Bij het doorkomen van de derde voorronde

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.