Zo worden de kansen bij FC Twente tegen Ajax ingeschat

ADVERTORIAL – Wat zal de interlandperiode gevoelsmatig lang geduurd hebben voor Ajacieden. Ajax is wel toe aan een opsteker en neemt het vanmiddag in Enschede op tegen FC Twente. Blik vooruit en speel mee bij JACKS.NL!

Zo worden de kansen bij FC Twente tegen Ajax ingeschat
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 1
Ajax
Ajax

Het team van Maurice Steijn verspeelde al twee keer punten in het nog prille Eredivisie-seizoen. Ajax kwam op bezoek bij Excelsior niet verder dan een 2-2 gelijkspel en verslikte zich begin september op Limburgse bodem in Fortuna Sittard (0-0). Veel tijd is er niet om de vele nieuwelingen te laten wennen, concurrent PSV pakte in zijn eerste drie Eredivisie-wedstrijden bijvoorbeeld al een voorsprong van vier punten. De druk staat er dus vol op bij Ajax.

De Amsterdammers hebben het in de laatste jaren vaak lastig gehad in Enschede. FC Twente bleef ongeslagen in zeven van de laatste negen thuiswedstrijden tegen Ajax in de Eredivisie. In die serie van negen duels kwamen de Tukkers bovendien telkens minstens één keer tot scoren. De equipe van de nieuwe trainer Joseph Oosting verspeelde vroeg in het nieuwe seizoen nog geen punten. Twente won in de Eredivisie achtereenvolgens van Almere City FC, PEC Zwolle en FC Volendam. In de play-offs voor de Conference League bleek Fenerbahçe wel te sterk, waardoor het Europese avontuur al ten einde is.

Hoe denk jij dat de verhoudingen zondagmiddag zullen zijn? Twente begon vrijwel altijd als underdog aan ontmoetingen met Ajax, maar is dat nu ook het geval? Kijkend naar de quoteringen is het team van Oosting kansrijk. De odd voor een zege van Twente is op dit moment 2.65, terwijl de odd voor een overwinning van Ajax 2.75 is. Inzetten op een gelijkspel kan 3.45 keer de inleg opleveren.

Odds doelpuntenmakers

- Ricky van Wolfswinkel: 2.85
- Manfred Ugalde: 3.25
- Sem Steijn: 3.25

- Brian Brobbey: 2.65
- Chuba Akpom: 2.95
- Steven Bergwijn: 3.30

Wint Ajax niet in De Grolsch Veste, dan is het statistisch gezien historisch slecht aan het Eredivisie-seizoen begonnen. Het gebeurde tot nu toe slechts twee keer dat de Amsterdammers begonnen met één zege in de eerste vier competitiewedstrijden. Dat was in de seizoenen 1958/59 en 1964/65. Ajax eindigde in die seizoenen respectievelijk als zesde en dertiende.

Ben jij benieuwd naar het volledige aanbod voor FC Twente - Ajax? Ga naar JACKS.NL en zoek de weddenschappen die passen bij jouw voorspellingen!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's