Zo wisten ze bij Sparta dat groeibriljant Emegha écht alles wilde gaan geven

Reacties

Emanuel Emegha had als jeugdspeler bij Sparta Rotterdam wat moeite om het voetbal altijd even serieus te nemen. De knop ging om nadat hij bij Onder-13 eens gepasseerd werd; sindsdien staat alles in het teken van slagen. Een bijzondere anekdote is tekenend voor zijn karakter.

Zo wisten ze bij Sparta dat groeibriljant Emegha écht alles wilde gaan geven
© Pro Shots

Emegha was een twaalfjarig talentje en Feyenoord-Sparta kwam eraan. De aanvaller zat na school thuis in Den Haag te wachten op het busje dat hem zou ophalen, om hem naar de training te brengen. Het voertuig kwam echter niet opdagen. Emegha moest om half vijf op het trainingscomplex aanwezig zijn, maar zelfs op dat tijdstip was hij nog altijd niet opgepikt.

De jongeling nam het heft in eigen hand, sprintte naar station Den Haag Hollands Spoor en sprong in de trein naar Rotterdam Centraal Station. Eenmaal aangekomen zette Emegha het opnieuw op een rennen; deze keer voor de lange weg naar sportcomplex Nieuw Terbregge. Een tocht van ruim vijf kilometer, maar de aanvaller wist dat hij moest trainen als hij tegen Feyenoord in actie wilde komen en bleef maar gaan.

Toen hij arriveerde, was de training al bijna ten einde. Emegha schoot snel in zijn trainingskleren, kon nog in één aanval meedoen en scoorde. Vervolgens wisselde hij zijn haast nog schone trainingsoutfit weer in voor zijn normale, maar door het zweet drijfnat geworden kloffie. Missie geslaagd.

Met deze bijzondere actie zag trainer Paul Simonis dat het kwartje was gevallen: Emegha wilde écht alles voor het voetbal gaan geven. De aanvaller werd beloond met een basisplaats tegen Feyenoord en stelde zijn trainer niet teleur. Emegha scoorde twee keer, Sparta won met 2-3. Het werd een heerlijke dag.

In de nieuwste VI vertelt Emegha, inmiddels achttien jaar oud, over zijn plannen voor komend seizoen. 'Voor mijn gevoel heb ik nog niets laten zien aan Nederland. Dat moet nu gaan gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.