Zlatan vergelijkt zichzelf met filmpersonage: 'Maar ik ben nooit oud geweest'

Reacties

De kans wordt steeds groter dat Zlatan Ibrahimovic ook komend seizoen voor AC Milan speelt. De 38-jarige Zweed nam de Serie A-club woensdagavond tegen Sampdoria opnieuw bij de hand met twee doelpunten.

Zlatan vergelijkt zichzelf met filmpersonage: 'Maar ik ben nooit oud geweest'
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
1 - 4
AC Milan
AC Milan

Sinds zijn rentree in januari staat Ibrahimovic nu op negen doelpunten en vijf assists in zeventien competitieduels voor Milan. Het zijn ongekende cijfers voor een speler van 38, maar Ibrahimovic benadrukte woensdag nog maar eens dat leeftijd geen issue is voor hem. 'Mensen zeggen dat ik oud en vermoeid ben, maar ik ben pas aan het warmdraaien', liet hij van de week al weten in een speciale video op social media.

Woensdag zette hij die woorden kracht bij door tegen Sampdoria zijn vijftigste treffer voor Milan te maken. 'Ik ben net als Benjamin Button, alleen ben ik altijd jong geweest en nooit oud', verwijst Ibrahimovic naar de film met hoofdpersoon Brad Pitt die wordt geboren in een oud lichaam en steeds jonger wordt.

Sinds de komst van Ibrahimovic heeft AC Milan de weg omhoog gevonden, de Rossoneri zijn inmiddels zelfs al twaalf duels ongeslagen. De invloed van de spits kan niet worden ontkend, afgelopen week was hij met twee treffers ook al de matchwinner tegen Sassuolo. 'Iedereen hier heeft nu de juiste mentaliteit voor de goal. Ik weet dat als je in de Serie A een kans krijgt, je hem moet afmaken. Die kans moet je aanvallen en de wedstrijd killen.'

Lang leek het avontuur van Ibrahimovic in Milaan bij een half jaar te blijven, maar het feit dat trainer Stefano Pioli tóch langer blijft in combinatie met de scoringsdrift van de Zweed leiden ertoe dat een langer verblijf steeds realistischer wordt. 'Ik kan geen kwaad woord over Pioli zeggen, ik ben heel blij voor hem. Hij heeft geweldig werk gedaan. Hij is keihard blijven werken, ook toen hij geen duidelijkheid had over zijn toekomst, dus hij verdiende dit', zegt de routinier.

Directeur Ricky Massara bevestigde dat de club nu ook met Ibrahimovic in gesprek is. 'We zijn heel blij dat Ibra opnieuw zijn waarde voor Milan heeft bewezen. Er is een aantal zaken dat we nog moeten bespreken, maar het is duidelijk dat hij nog altijd gedreven is en zijn schitterende avontuur hier wil voortzetten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.