Ziyech vraagt om tijd die er eigenlijk niet is

Reacties

Hakim Ziyech weet dat Chelsea alleen maar beter kan worden. Bij de Londense grootmacht heeft de afgelopen transferperiode een flinke transformatie plaatsgehad. Ook voor de van Ajax overgekomen spelmaker is veel veranderd.

Ziyech vraagt om tijd die er eigenlijk niet is
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 0
Sevilla
Sevilla

Zaterdag maakte Ziyech zijn officiële debuut voor Chelsea. Hij mocht bij een 3-2 voorsprong invallen in het thuisduel met Southampton. In de slotminuut werd het nog 3-3. 'Mijn debuut betekent veel voor me, maar het is niet verlopen zoals ik gehoopt had. Als je dan in de laatste minuut de 3-3 tegen krijg…', zo vertelt Ziyech op het clubkanaal.

Voor Timo Werner, Kai Havertz en Ben Chilwell werd eveneens veel geld neergelegd. Met al die nieuwelingen duurt het even voordat de ploeg van manager Frank Lampard een ingespeelde formatie is. 'Natuurlijk is er tijd nodig, maar die tijd is er eigenlijk niet. We spelen veel wedstrijden in korte tijd', vervolgt de 27-jarige linkspoot. 'We moeten dus snel leren van onze fouten.'

Toch was er volgens de interviewer van Chelsea-tv al iets te zien van een klik tussen Pulisic, Werner, Havertz en Ziyech. 'Ik ben er een paar weken uit geweest, maar de afgelopen tijd hebben we veel getraind. Er groeit zeker iets, maar ook dat heeft tijd nodig. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat eruit gaat komen.'

Mogelijk volgt dinsdagavond voor Ziyech al zijn eerste basisplaats. Dan komt Sevilla, dat nog zonder aankoop Oussama Idrissi afreisde, op bezoek. 'Daar kijk ik enorm naar uit. We willen graag een reactie laten zien na het puntenverlies tegen Southampton', zo besluit Ziyech, die zich zaterdag mag opmaken voor een uitduel met Mancheseter United.

In ons rondje buitenland stonden we al stil bij het debuut van Ziyech.

'Goed om te zien dat Hakim Ziyech heel brutaal alle ballen opeist'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.