Ziyech strooit bij Chelsea met 'magisch poeder' en krijgt een 10

Reacties

Hakim Ziyech is nauwelijks meer weg te denken bij Chelsea. De voormalig Ajacied maakt zijn bijnaam The Wizard meer dan waar.

Ziyech strooit bij Chelsea met 'magisch poeder' en krijgt een 10
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
4 - 1
Sheffield United
Sheffield United

'Ziyech strooit met magisch poeder', 'Zijn linkervoet is magisch', 'De ster Ziyech straalt', 'Masterclass Ziyech'; het waren enkele koppen in Britse media na de show van de Marokkaan op Stamford Bridge. Met zijn veertig miljoen euro afkoopsom is hij een koopje. The Daily Express gaf hem een tien.

Ziyech maakte zaterdag een verpletterende indruk bij Chelsea, dat met dank aan de creatieve impulsen van de Marokkaan Sheffield United het nakijken gaf (4-1). De statistieken waren het tastbare bewijs. 'Hij had alle touwtjes in handen', zei oud-international Ashley Cole. 'Ik had graag met hem gespeeld.'

Ziyech zelf had vooraf gesproken over zijn doel. 'Ik begrijp dat het in het sommige wedstrijden niet mogelijk is, maar ik geef de voorkeur aan mooi voetbal en doe het liever op de mooie dan moeilijke manier.' Tegen Sheffield United voegde hij de daad bij het woord. Met ogenschijnlijk gemak strooide hij met fraaie passes. Twee keer was hij direct betrokken bij een treffer, Ben Chillwell en Thiago Silva profiteerden van het voorwerk van Ziyech.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De eerste Chelsea-goal van Tammy Abraham droeg ook zijn signatuur met zijn bal op de uiteindelijke aangever Mateo Kovacic. 'Ik ben niet bang om die pass te geven. Ik kijk altijd naar mijn teamgenoot voor ik de bal geef. We begrijpen elkaar. Oogcontact alleen is genoeg voor ons', zei Ziyech tegen Sky Sports.

Manager Frank Lampard zag de Ziyech van Ajax nu in het shirt van Chelsea schitteren. 'We hebben vorig jaar in de Champions League tegen hem gespeeld. Hij is een speler van wereldklasse. Hij maakt nog meer indruk als je met hem werkt.'

Lampard wees op de manier waarop Ziyech zich een plaats verwierf bij Chelsea. 'De Nederlandse competitie was al lange tijd voorbij en daarna raakte hij geblesseerd. En als je er dan direct zo staat, dan is dat is opmerkelijk. Hij is een grote speler voor ons. Ik heb spelers nodig die erin komen en het niveau omhoog brengen.' En dat is Ziyech.

'Ziyech is niet bang om fouten te maken, dat waardeert Lampard aan hem'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.