Ziyech opnieuw de assistkoning van de Eredivisie

Reacties

Het Eredivisie-seizoen 2017/18 zit erop en dus maken we de balans op. Waar Alireza Jahanbakhsh er zondagmiddag met de topscorerstitel vandoor ging, moet de AZ-aanvaller in het assistklassement genoegen nemen met een derde plaats.

Ziyech opnieuw de assistkoning van de Eredivisie

Hakim Ziyech is namelijk de assistkoning van de Eredivisie. De Ajax-middenvelder bereidde vijftien keer een treffer van een ploeggenoot voor en houdt daarmee Brandley Kuwas van Heracles Almelo onder zich. Ziyech was vorig seizoen ook al de beste aangever van de Eredivisie, toen met twaalf assists. Nicolai Jørgensen was toen de nummer twee, de Deen deed het met drie assists wat dat betreft een stuk slechter dit seizoen.

Jørgensens ploeggenoot Steven Berghuis was niet alleen clubtopscorer van Feyenoord, hij leverde ook de meeste assist bij de Rotterdammers. Ook David Neres, Nasser El Khayati, Jens Toornstra, Hirving Lozano, Zakaria Labyad en Mason Mount staan in de toptien van het assistklassement.

Jahanbakhsh is de MVP van de Eredivisie. Met 21 doelpunten en twaalf assists was hij bij de meeste doelpunten direct betrokken (33). Berghuis (30) en Neres (26) completeren het podium.

Assistklassement seizoen 2017/18

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als we kijken naar de gecreëerde kansen, wordt het verschil pas echt zichbaar. Het verschil tussen koploper Ziyech en zijn achtervolgers is gigantisch. Ook hier doen Kuwas en El Khayati het goed. Opvallend is de hoge notering voor Angeliño. De linksback creëerde dit seizoen liefst 83 kansen voor zijn ploeggenoten bij NAC Breda. De eerstvolgende verdediger in de lijst is PSV-back Santiago Arias met 55 kansen.

Gecreëerde kansen seizoen 2017/18

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

(Data: Opta)

Alireza Jahanbakhsh lijkt klaar voor volgende stap
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.