Ziyech legt uit waarom Bosz en Schreuder zo belangrijk voor hem waren

Reacties

Alfred Schreuder en Peter Bosz zijn in zijn loopbaan tot nu toe de belangrijkste trainers geweest voor Hakim Ziyech. Dat heeft de huidige spelmaker van Chelsea gezegd in een uitzending van Tiki Taka Touzani.

Ziyech legt uit waarom Bosz en Schreuder zo belangrijk voor hem waren
© Pro Shots

Straatvoetbalkoning Soufiane Touzani zocht Ziyech op in Londen en vroeg de voormalig speler van Ajax en FC Twente welke trainers voor hem het belangrijkst zijn geweest. 'Alfred Schreuder staat bij mij wel op één, denk ik. En Peter Bosz', reageerde de 28-jarige linkspoot, die in het seizoen 2016/17 onder Bosz speelde bij Ajax (foto, na de Europa League-finale) en van 2014 tot 2015 onder Schreuder bij Twente. Later kwam hij Schreuder weer tegen bij Ajax, toen hij assistent werd van hoofdtrainer Erik ten Hag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De klik tussen mij en Alfred was gewoon perfect', legde Ziyech uit waarom Schreuder van alle trainers met wie heeft gewerkt het belangrijkste was. 'Bij sommige mensen heb je gewoon een bepaald gevoel, zij halen het beste in je naar boven. Daar hoeven dan niet eens heel veel woorden aan vuil gemaakt te worden. Het is puur een gevoel, een klik die je met iemand hebt en de vrijheid die je bij iemand krijgt. De vrijheid die hij mij gaf, daar heb ik het uiterste uit gehaald. Dat is gewoon een fijn gevoel.'

Hakim Ziyech met Alfred Schreuder tijdens hun gezamenlijke periode bij Ajax.
© Pro Shots
Hakim Ziyech met Alfred Schreuder tijdens hun gezamenlijke periode bij Ajax.

En over Bosz zei Ziyech: 'Onder hem heb ik een hele transformatie doorgemaakt in het worden van een complete speler. En als persoon ben ik ook enorm gegroeid. Mijn eerste gesprek met hem in De Arena was meteen een lang gesprek. Er was één vraag die hij me stelde, die pakte me. Hij zei: "Wat verwacht je van mij?" Mijn antwoord was: "Het enige dat ik wil is dat je eerlijk bent." Vanaf dat moment klikte het gewoon. Met zulke mensen, die altijd eerlijk naar mij zijn geweest, kan ik heel goed mee opschieten.'

Lampard
Ziyech bevestigt ook dat hij het jammer vond dat Frank Lampard al snel na zijn komst naar Chelsea werd ontslagen, maar dat hij prima door één deur kan met diens opvolger Thomas Tuchel, ook al krijgt hij onder de Duitse manager momenteel wellicht minder speelminuten dan hij zou willen. Mede door een vervelende schouderblessure deed Tuchel dit seizoen pas tien keer een beroep op hem, waarvan slechts vier keer in de Premier League. Ziyech was tot nu toe twee keer trefzeker en gaf één assist.

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.