Ziyech blijft risico nemen: 'Daar heb ik echt lak aan'

Reacties

Hakim Ziyech is het creatieve brein van Ajax. De spelmaker wil met elk balcontact het verschil maken, maar legt daardoor ook ontzettend veel risico in zijn spel. In een uitgebreide analyse neemt VI alle aspecten van zijn spel onder de loep.

Ziyech blijft risico nemen: 'Daar heb ik echt lak aan'

In de 0-8 vernedering van NAC Breda was Ziyech goed voor twee assists, twee voorassists en nog zo’n twaalf passes die kansrijke situaties opleverden voor zijn ploeggenoten. Maar in Breda leverde dat zaterdag ook 21 keer (!) balverlies op.

Ziyech kent dergelijke statistieken ook. 'Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn. Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans. Op dat vlak had met wat meer scherpte in de afronding mijn aantal assists dit seizoen veel hoger kunnen zijn. Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies. Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten.'

'Het creatieve in mijn spel, dat is mijn kwaliteit. En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan. Dan ga ik niet opeens bij een volgende bal geen risico meer nemen en een balletje veilig achteruit geven. Nee, dat zou nergens op slaan, dan haal ik zelf de angel uit mijn spel.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO de hele analyse en over de volgende stap die Ziyech moet maken.

Hakim Ziyech is dit seizoen in de Eredivisie de veldspeler die de meeste ballen veroverde. Tegen NAC Breda toonde hij opnieuw aan completer te zijn geworden.
Bekijk hier de samenvatting van NAC Breda - Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.