Zivkovic rondt extreem lucratieve transfer naar China af

Reacties

Richairo Zivkovic heeft zijn lucratieve transfer naar Changchun Yatai afgerond. De spits heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Chinese club, die uitkomt op het tweede niveau.

Zivkovic rondt extreem lucratieve transfer naar China af

VI meldde al eerder dat Zivkovic op het punt stond om KV Oostende te verruilen voor Changchun Yatai. Nu hebben ook de clubs de transfer bevestigd. Goed nieuws voor Zivkovic, want die gaat zijn pensioen veiligstellen in China. De komende drie seizoenen gaat hij in totaal liefst acht miljoen euro opstrijken.

De inmiddels 22-jarige aanvaller komt uit de jeugdopleiding van FC Groningen en verdiende als groot talent een transfer naar Ajax. In Amsterdam bleef een definitieve doorbraak echter uit. Zivkovic werd door Ajax verhuurd aan Willem II en FC Utrecht, voordat hij in de zomer van 2017 naar het Belgische KV Oostende vertrok. Daar wilde hij vertrekken omdat zijn ambities niet meer overeenkwamen met die van de club.

FC Sion wilde Zivkovic naar Zwitserland halen, maar de spits kwam er niet uit met deze club. Hij heeft nu wel een akkoord met Changchun Yatai. Deze club speelde vorig seizoen nog op het hoogste niveau van China, maar degradeerde uit de Super League. Met Zivkovic aan boord hoopt de club snel weer terug te keren naar de belangrijkste competitie van het land.

Eerder dit seizoen sprak Richairo Zivkovic uitgebreid met Voetbal International over zijn carrière en ambities:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.