Zirkzee verklaart stap naar 'grote familie' van Parma

Reacties

Joshua Zirkzee kan niet wachten op zijn eerste speelminuten in dienst van Parma. De Nederlandse spits voelt zich al op zijn plek in Italië.

Zirkzee verklaart stap naar 'grote familie' van Parma
© Pro Shots

Zirkzee maakte op Deadline Day op huurbasis de overstap van Bayern München naar Parma, de Italiaanse club heeft een koopoptie in het huurcontract laten opnemen. Zo zijn de doelstellingen voor Zirkzee van het ene op het andere moment compleet anders. Als speler van Bayern was Zirkzee immers de gedoodverfde favoriet voor de Duitse titel, nu moet hij met zijn teamgenoten bij Parma vechten tegen degradatie. De in 2015 failliet verklaarde club staat negentiende in de Serie A.

Dit heeft geen gevolgen voor de sfeer binnen de spelersgroep, stelde Zirkzee tijdens zijn eerste persmoment in Italië. 'Het voelde meteen goed toen ik hier aankwam, het is één grote familie hier', doelde de aanvalsleider op de sfeer tussen de spelers onderling. 'Ik zal honderd procent geven voor de club en als we dat allemaal doen kunnen we degradatie nog ontlopen', toonde Zirkzee zich strijdvaardig.

Zirkzee legde aan de aanwezige pers in Italië uit waarom hij deze winter de stap maakte van een kampioens- naar een degradatiekandidaat. 'De kans om als speler te groeien en mijn spel te ontwikkelen in vergelijking met de kansen die ik kreeg bij Bayern gaf de doorslag. Ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk te spelen.' Zirkzee, die ook naar Everton kon, speelde voor zijn transfer naar Parma vijf wedstrijden in de hoofdmacht van Bayern, slechts één keer begon hij in de basis.

Komende zondag kan Zirkzee zijn debuut maken in het shirt van Parma, in de thuiswedstrijd tegen Bologna. 

Zirkzee kan de eerste spits van Oranje worden: 'Het talent spat er van af'
Bekijk hier al onze video's
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.