Zijn eigen voorspelling komt uit: Firmino neemt in tranen afscheid van Anfield

Reacties

Roberto Firmino speelde zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd op Anfield en nam afscheid met een doelpunt (1-1 tegen Aston Villa). Na afloop was de Braziliaanse publiekslieveling zijn emoties niet de baas.

Zijn eigen voorspelling komt uit: Firmino neemt in tranen afscheid van Anfield
© LFC
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Firmino had vooraf al aangekondigd dat hij het waarschijnlijk niet droog zou houden en die voorspelling bleek juist te zijn. Ondanks het teleurstellende resultaat tegen Villa bleven de supporters op Anfield na het laatste fluitsignaal massaal op hun plaats, om afscheid te nemen van Firmino, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain en Naby Keïta. Deze spelers hebben allemaal een aflopend contract en gaan Liverpool transfervrij verlaten.

Van dit viertal hebben Milner en Firmino het langst bij Liverpool gespeeld. Zij kwamen binnen in 2015: Milner maakte toen de overstap van Manchester City en Firmino van 1899 Hoffenheim. Laatstgenoemde was lange tijd een vaste basisspeler en maakte deel uit van het veelgeroemde aanvalstrio dat verder bestond uit Sadio Mané en Mohamed Salah. Firmino speelde tot dusver 361 wedstrijden voor de club en het afscheid van Anfield viel hem dan ook zwaar.

Ook Milner, tot dusver goed voor 331 wedstrijden in het shirt van Liverpool, was geëmotioneerd. De 37-jarige middenvelder gaat waarschijnlijk verder bij Brighton & Hove Albion. Het is nog niet bekend wat de 31-jarige Firmino van plan is.

Tegen Aston Villa kwamen Firmino en Milner in de tweede helft als invaller binnen de lijnen. 'In de twintig minuten die ze kregen hebben ze laten zien wat ze kunnen en waarom we van ze houden', zei Jürgen Klopp na afloop tegen Sky Sports. Klopp zat vanwege een schorsing overigens op de tribune: Pepijn Lijnders stond tegen Villa als hoofdtrainer langs de lijn. 

Bekijk hier de laatste Anfield-goal van Roberto Firmino als Liverpool-speler:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.