Zieke Stengs haakt af bij AZ, De Wit keert terug

Reacties

AZ moet het zaterdagavond tegen VVV-Venlo zonder Calvin Stengs stellen. De 22-jarige aanvaller is sinds enkele dagen ziek. De club wil vanwege de privacyregels niet bevestigen dat het om een coronabesmetting zou gaan. 'We verwachten Calvin er niet bij tegen VVV en dat is heel erg vervelend', zegt trainer Pascal Jansen. 'Buiten Calvin hebben we geen ziektegevallen.'

Zieke Stengs haakt af bij AZ, De Wit keert terug
VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 4
AZ
AZ

Stengs is in Noord-Limburg niet de enige afwezige aan AZ-zijde. Pantelis Hatzidiakos is geschorst na zijn vijfde gele kaart van dit seizoen, afgelopen weekend tegen SC Heerenveen. Jonas Svensson is nog herstellende van zijn kuitbeenblessure en trainde deze week zonder weerstand. De Noorse rechtsback hoopt na dit weekend weer volop met de groep te kunnen meetrainen.

Tegenover de drie afwezigen staat de terugkeer in de wedstrijdselectie van Dani de Wit. De aanvallende middenvelder was ruim twee maanden uit de roulatie met een enkelblessure.

De absentie van spelmaker Stengs zal niet leiden tot een andere speelwijze bij AZ, kondigde Jansen alvast aan. 'Ik ben een groot voorstander van continuïteit, dus onze manier van spelen blijft hetzelfde', aldus de hoofdcoach. Mogelijke vervangers van Stengs zijn Zakaria Aboukhlal, Tijjani Reijnders en Hakon Evjen.

Laatstgenoemde kwam een jaar geleden met grote ambities van Noorwegen naar Alkmaar, maar Evjen heeft de verwachtingen nog niet kunnen waarmaken. 'De aanpassing is voor een nieuwe buitenlandse speler niet altijd eenvoudig', weet Jansen. 'Inmiddels heeft Hakon in alle opzichten de rust gevonden. Uiteindelijk heeft dat een positief effect op hoe een speler zich ontwikkelt. Hij haalt momenteel een goed niveau.'

Barry van Galen: 'Wij gaven Ron Vlaar af en toe wel een beuk'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer C. Stengs
Meer over C. Stengs
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.