Zidane sneert naar Barcelona: 'Hoeveel titels hebben zij op zak?'

Reacties

Real Madrid zal zich dit seizoen niet kronen tot kampioen van Spanje, net zoals de club daar vorig jaar niet in slaagde. Sinds de eeuwwisseling pakten de Madrilenen zesmaal de titel, een ongewoon laag aantal voor een club van die statuur. Zinedine Zidane verzekert echter dat Real er volgend seizoen weer staat.

Zidane sneert naar Barcelona: 'Hoeveel titels hebben zij op zak?'

'La Liga is voor ons zeer belangrijk', gaf de trainer van De Koninklijke woensdag aan tijdens een persconferentie. 'Het is eigenlijk ons dagelijks doel. En volgend seizoen heeft het winnen van de titel bij ons de hoogste prioriteit. Daar kan geen twijfel over bestaan', belooft Zidane.

De laatste jaren is het vooral aartsrivaal Barcelona die aan de haal gaat met de nationale prijzen. De Catalanen veroverden sinds de eeuwwisseling negen landstitels en waren de laatste vier seizoenen bovendien steeds de beste in de strijd om de Copa del Rey.

Zidane wil daar echter niet te lang bij stilstaan. 'Wij hebben 33 titels. Hoeveel heeft Barcelona er op zak? Ja, ze doen het de afgelopen jaren zeer goed, dat moeten we erkennen, maar de geschiedenis leert ons dat wij desondanks veel meer titels hebben gepakt', aldus Zizou.

Zidane is bezig aan zijn tweede periode als hoofdtrainer in Madrid. Van januari 2016 tot mei 2018 had hij het ook al voor het zeggen in de hoofdstad. Gedurende zijn eerste termijn veroverde hij op nationaal niveau een landstitel en een Supercopa. Buiten de landsgrenzen was Zidane succesvoller met drie Champions League-bekers, twee Europese Super Cups en twee wereldbekers voor clubs.

Overzicht van La Liga-winnaars

Club Aantal titels
Real Madrid 33
Barcelona 25
Atlético Madrid 10
Athletic Bilbao 8
Valencia 6
Real Sociedad 2
Deportivo la Coruña 1
Sevilla 1
Real Betis 1
LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.