Zidane opvallend monter na nieuwe averij: 'Barcelona gaat zeker punten verspelen'

Reacties

Hoewel Real Madrid zaterdagavond de achterstand op koploper Barcelona zag oplopen tot tien punten weigert Zinedine Zidane in paniek te raken. De trainer van De Koninklijke was juist tevreden met het optreden van zijn team in de derby tegen Atlético Madrid.

Zidane opvallend monter na nieuwe averij: 'Barcelona gaat zeker punten verspelen'

'We moeten geduldig zijn, we hebben de juiste weg ingeslagen', liet Zidane na de doelpuntloze remise weten in gesprek met Spaanse media. 'Barcelona gaat zeker nog punten verliezen. We moeten gewoon hard blijven werken, meer kan ik er niet van maken.' Nog nooit pakte Real Madrid de titel als het tien punten in het krijt stond bij de lijstaanvoerder.

Zeer opvallend deze competitie en misschien wel de belangrijkste verklaring voor de forse achterstand van Real Madrid op Barcelona is het gebrek aan goals van Cristiano Ronaldo. De meervoudige Gouden Bal-winnaar staat slechts op één treffer, 55 doelpogingen ten spijt. 'Soms heb je gewoon een fase waarin de bal er niet in wil gaan. Ik kan het verder ook niet verklaren', aldus Zidane, die het liever over het spel van zijn team wilde hebben. 'Het belangrijkste is dat we vandaag goed hebben gespeeld. De goals ontbraken nog, maar die gaan zeker komen. We moeten positief blijven.'

Carvajal en Ramos
Een lichtpuntje voor de landskampioen was de rentree van Dani Carvajal. De rechtervleugelverdediger kampte met pericarditis, een zeldzaam virus dat zijn hartzakje beïnvloedde. 'Ik voelde me goed en sterk', zei Carvajal, die door het gelijkspel alsnog gemengde gevoelens overhield aan de derby. 'We liggen nu tien punten achter, dat is een aardig gat. Toch kunnen we dat dichten, als we maar alles geven.'

Sergio Ramos hield een gebroken neus over aan het duel met Atlético Madrid, zo bevestigde een woordvoerder van de Champions League-houder aan de krant Marca. De verdediger werd in de 36ste minuut geraakt door Lucas Hernández toen hij de bal wilde koppen. Met watjes in zijn neusgaten kon Ramos de eerste helft voltooien, maar na rust keerde hij niet terug. Het is onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.