Ommezwaai compleet: Zidane laat Bale nu niet meer gaan

Reacties

Gareth Bale blijft dit seizoen gewoon speler van Real Madrid. Dat heeft coach Zinedine Zidane gezegd na afloop van de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Celta de Vigo.

Ommezwaai compleet: Zidane laat Bale nu niet meer gaan

'Bale blijft. Hij denkt alleen nog maar aan een langer verblijf en minuten maken', zo stelde Zidane resoluut op de persconferentie na de eerste overwinning van het seizoen in La Liga. Op bezoek bij Celta de Vigo had de Franse coach van Real Madrid een basisplaats in petto voor Bale. De Welshman beloonde dat met een assist bij de 0-1 van Karim Benzema.

Daarmee maakt Zidane een einde aan de maandenlange speculaties rondom Bale, die deze zomer een transfer naar het Chinese Jiangsu Suning zag afketsen. Zidane liet deze zomer vaker blijken dat Bale mocht vertrekken, maar stelde vrijdag in aanloop naar het uitduel met Celta de Vigo ineens dat hij dit seizoen gewoon rekende op de duurste aankoop ooit van Real Madrid.

Zidane was zaterdag dan ook tevreden over de prestatie van de Welshman. 'Hij speelde net als iedereen een geweldige wedstrijd. Ook verdedigend deed hij zijn werk, net zoals Vinícus Junior, Isco en Lucas Vázquez dat deden', aldus de Fransman, die niet veel verder in ging op de situatie van Bale. 'Hij blijft', was de kraakheldere conclusie.

Real Madrid won met 1-3 van Celta de Vigo, ondanks het feit dat Luka Modric kort na rust een rode kaart kreeg en De Koninklijke dus bijna de gehele tweede helft met tien man speelde. 'Ook met tien man hebben we het geweldig gedaan. De voorbereiding was niet geweldig, maar we stonden vandaag verdedigend heel sterk en dat was de sleutel tot de overwinning. We weten dat we aan de bal ieder team pijn kunnen doen en dat hebben we ook gedaan', aldus Zidane, die verwacht dat hij het dit seizoen met de huidige selectie gaat doen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.