Zidane laat Bale in het ongewisse en grapt over debuterende zoon

Reacties

Real Madrid is volledig klaar voor de Champions League tegen Liverpool. Dat is de overtuiging van Zinedine Zidane, die zijn ploeg in de laatste speelronde van La Liga niet verder zag komen dan een 2-2 gelijkspel bij Villarreal. De Real-coach besprak de optredens van onder anderen Gareth Bale en zijn zoon Luca, die debuteerde onder de lat.

Zidane laat Bale in het ongewisse en grapt over debuterende zoon

Luca was niet de eerste zoon van Zidane die debuteerde onder leiding van zijn vader. In november 2016 was het Enzo, inmiddels actief bij Lausanne Sport, die zijn droom bij De Koninklijke in vervulling zag gaan. De drie jaar jongere Luca maakte al een tijd deel uit van de Real-selectie en zijn geduld werd zaterdagavond eindelijk beloond. Keylor Navas werd gespaard en de jonge Zidane verdedigde het doel van de Madrilenen.

De trainer van Real werd na afloop gevraagd of het niet moeilijk is de rol van vader en coach te combineren. 'Totaal niet. Hier is hij gewoon een van mijn spelers en zo behandel ik hem ook. Hij was de enige binnen de selectie die nog niet gedebuteerd had en dat is waarom hij nu speelde. Ik ben blij met zijn debuut. Het is een belangrijke dag voor hem en ook voor zijn coach. Of dat ook zo voor zijn vader is? Dat zien we thuis wel', reageerde Zidane bij AS met een knipoog.

Opnieuw was het Bale die tegen Villarreal opviel aan de zijde van Real. De Welshman scoorde en staat nu op tien goals in zijn laatste twaalf competitiewedstrijden. Het is de vraag of het genoeg is voor een basisplaats in Kiev, waar volgende week zaterdag een confrontatie met Liverpool wacht in de Champions League-finale. De linkspoot begon in dit Champions League-seizoen nog maar één keer in de basis in de knock-outfase.

Zidane over de progressie bij Bale: 'Er is niets veranderd. Als er een verschil is, dan is het dat hijnu scoort. Bale heeft zijn hoofd nooit laten hangen en traint erg goed. Ik ben blij met wat hij het team brengt. Maar ik ga niet vertellen wat mijn opstelling is. Wij zijn er klaar voor. Er zijn geen grote blessures en we kijken uit naar onze laatste en mooiste wedstrijd van het seizoen, de finale.' Een andere opsteker voor Zidane was dat de rentree van de na een enkelblessure teruggekeerde Cristiano Ronaldo ogenschijnlijk probleemloos verliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.