Zidane is voorzichtig met Rodrygo en heeft plan nodig voor Diego Costa

Reacties

Het Braziliaanse wonderkind Rodrygo beleefde woensdag een droomdebuut voor Real Madrid, toen hij kort na zijn invalbeurt direct fraai scoorde tegen Osasuna. Een hoofdrol in de komende stadsderby met Atlético zit er echter niet in voor de aanvaller, die niet bij de wedstrijdselectie zal zitten.

Zidane is voorzichtig met Rodrygo en heeft plan nodig voor Diego Costa
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

De achttienjarige Rodrygo kwam in de afgelopen transferperiode voor veel geld over van Santos en Zinedine Zidane is voorzichtig met de jongeling. Rodrygo zal zaterdag niet spelen tegen Atlético, maar meedoen met Real Madrid Castilla. 'We weten wat we aan het doen zijn', zei Zidane op zijn persconferentie. 'Hij is een selectiespeler, maar we doen het rustig aan met hem. Rodrygo zal zaterdag met het tweede team meedoen en heeft daar geen enkel probleem mee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real heeft wat goed te maken tegen Atlético, na de pijnlijke 7-3 nederlaag in de voorbereiding. Zidane heeft vertrouwen in zijn spelers. 'We moeten altijd de rust bewaren en goed bekijken wat we moeten doen', zei de Fransman. 'Atlético is een zware tegenstander met veel dreiging, maar ik kijk vooral naar wat wij kunnen doen. Wij zijn gemotiveerd voor een goede wedstrijd en zijn er klaar voor.'

Zidane hoopt op een belangrijke rol van zomeraankoop Eden Hazard, die midweeks tegen Sevilla al wat van zijn klasse liet zien. 'We weten wat we met Eden in huis hebben en we weten dat hij belangrijk gaat worden voor deze ploeg. Iedereen verwacht veel van hem en ik weet zeker dat hij deze verwachtingen zal gaan waarmaken', aldus Zidane.

Diego Costa
Bij Atlético zullen veel ogen op Diego Costa gericht zijn. De spits maakte woensdag tegen Real Mallorca zijn eerste goal van dit seizoen (0-2) en is sinds zijn terugkeer bij Atlético een ware nachtmerrie voor Real. In vier wedstrijden tegen de stadsgenoot scoorde Diego Costa zes keer.

Vier van die doelpunten maakte hij in de 7-3 uit de voorbereiding, terwijl hij twee keer scoorde in de gewonnen strijd om de Europese Super Cup. Dit was waarschijnlijk zijn beste wedstrijd tot dusver in zijn tweede periode bij Atlético. De twee wedstrijden tegen Real waarin Diego Costa niet wist te scoren, eindigden in gelijke spelen (0-0 en 1-1).

Zaterdag lijkt Diego Costa een spitsenduo te gaan vormen met João Félix. Álvaro Morata moet het duel met zijn oude club missen: de spits kreeg tegen Mallorca in een kort tijdsbestek twee gele kaarten en is geschorst. Atlético is daar nog tegen in beroep gegaan, maar zonder succes.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI-redacteur Bas van den Hoven blikt in zijn wekelijkse vooruitblik op de buitenlandse topwedstrijden natuurlijk ook vooruit op de derby van zaterdagavond.
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.