Zidane is helemaal klaar met vragen over Bale-kwestie

Reacties

Mede dankzij Gareth Bale kwalificeerde Wales zich voor het EK, maar bij Real Madrid maakte de Welshman zich afgelopen week opnieuw niet populair. Trainer Zinedine Zidane werd op de persconferentie van vrijdag wederom bestookt met vragen over het probleemgeval en was daar wel klaar mee.

Zidane is helemaal klaar met vragen over Bale-kwestie
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Bij aanvang van de interlandperiode werd er al met verbazing gereageerd dat de dertigjarige aanvaller was afgereisd naar Wales om twee wedstrijden bij de nationale ploeg af te werken. Bale was daarvoor ruim zes weken niet in actie gekomen, omdat hij te kampen zou hebben met een blessure. Toen die storm eenmaal was gaan liggen en Bale zich met Wales zelfs gekwalificeerd had voor het EK zorgde hij opnieuw voor ophef. Na de 2-0 overwinning op Hongarije poseerde hij namelijk met een spandoek waarop de tekst 'Wales, Golf, Madrid' stond, een referentie naar uitspraken van voormalig Real Madrid-ster Predrag Mijatovic.

Het kwam Bale, die nadrukkelijk in verband gebracht wordt met een winters vertrek, opnieuw op een storm van kritiek te staan. De Welshman onderhoudt een moeizame relatie met Zidane en het Madrileense publiek en de foto was koren op de molen van zijn criticasters. Zidane weigerde daar in aanloop naar het treffen met Real Sociedad in mee te gaan. 'Het wordt tijd dat we eens op voetbal gaan richten. Dat geldt voor mij als trainer en voor Gareth als speler. Hij is afgereisd naar zijn land en was in staat om te spelen, dus dat betekent dat hij ook weer inzetbaar is bij ons. Nogmaals: het gaat erom of iemand presteert. De rest interesseert mij niet.'

Op de vraag of Bale nog wel respect voor de club Real Madrid had weigerde Zidane in te gaan. 'Ik ga daar niet in mee, het is een spelletje dat ik niet graag speel.' De trainer van De Koninklijke vindt het veel belangrijker dat Bale nog altijd van waarde kan zijn voor het team. 'Hij is van onschatbare waarde geweest voor de club, dat zal iedere supporter bevestigen. Ik denk dat hij nog steeds in staat is beslissend te zijn voor ons. Daar gaat het mij om. Verder ga ik niet meer op vragen over Bale in', besloot de Fransman, in de hoop het boek te kunnen sluiten, voor zolang het duurt.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.