Zidane hoopt dat Messi bij Barça blijft: 'Ook goed voor La Liga'

Reacties

Zinedine Zidane kan zaterdag tegen Barcelona opnieuw niet beschikken over Eden Hazard. De trainer van Real Madrid sprak zich een dag voor El Clásico onder meer uit over de toekomst van Lionel Messi.

Zidane hoopt dat Messi bij Barça blijft: 'Ook goed voor La Liga'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Het contract van Messi bij Barcelona loopt aan het einde van het seizoen af. En hoewel er steeds meer signalen zijn dat de Argentijnse sterspeler wil verlengen, zou het ook kunnen dat de Barça-captain zaterdag zijn allerlaatste El Clásico speelt. Zidane hoopt dat het niet zo is. 'Laat hem bij Barça blijven, hij zit daar goed. Het zou ook goed zijn voor La Liga', zei de Franse trainer.

Zidane sprak vergelijkbare woorden over Sergio Ramos, die zaterdag net als Raphaël Varane door een blessure ontbreekt. En omdat de 35-jarige verdediger ook een aflopend contract heeft, zou het zomaar zo kunnen zijn dat de aanvoerder van Real Madrid zijn laatste wedstrijd tegen Barça al heeft gespeeld. 'Hopelijk blijft hij hier en kan hij nog meer Clásico's spelen', zei Zidane dan ook.

Door de afwezigheid van Ramos kan Messi zaterdag een record evenaren. Wanneer hij in actie komt, en dat is natuurlijk de verwachting, speelt de Barcelona-aanvaller zijn 45ste Clásico. Daarmee zou hij op gelijke hoogte komen met recordhouder Ramos. 

Hazard
Waar Messi en Ramos al vele malen in actie kwamen in de kraker, wacht Hazard nog op zijn eerste optreden in El Clásico. Door zijn vele blessures kwam het er tot nu toe niet van voor de Belg. Zidane wilde op zijn persconferentie nog niet zeggen of het zaterdag dan eindelijk zover zou zijn. 'Jullie zullen morgen zien of hij beschikbaar is voor El Clásico. Ja, het gaat beter met hem. Hoe hij zich voelt, geeft de doorslag.'

Kort na de persconferentie maakte Real zijn wedstrijdselectie bekend en werd duidelijk dat Hazard zaterdag niet in actie zal komen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zidane denkt niet dat het resultaat van zaterdag de doorslag zal geven in de Spaanse titelstrijd, waarin Atlético Madrid als koploper volgens hem nog altijd de beste papieren heeft. 'We weten dat de impact niet hetzelfde is, maar het zijn gewoon drie punten. Niet meer. We zouden La Liga niet opgeven als we El Clásico verliezen. Maar daar denk ik niet aan, we blijven positief.'

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.