Zidane breekt met zijn eigen vuistregel: 'Vandaag ben ik boos'

Reacties

Normaal gesproken laat Zinedine Zidane zich niet uit over arbitrale beslissingen, maar zondagavond was de trainer van Real Madrid erg boos. Aanleiding was de beslissing van de VAR om een penalty voor Real terug te draaien en in plaats daarvan er eentje aan Sevilla te geven.

Zidane breekt met zijn eigen vuistregel: 'Vandaag ben ik boos'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 2
Sevilla
Sevilla

In de 78ste minuut dacht Real een strafschop te krijgen na een overduidelijke overtreding van Bono op de doorgebroken Karim Benzema. Na contact met de VAR legde arbiter Martínez Munuera de bal aan de andere kant op de stip wegens hands van Éder Militão. De bal leek echter via de arm van Diego Carlos tegen de arm van Militão te komen. Toch bleef de penalty staan, Ivan Rakitic schoot hem binnen.

'Ik begrijp hier helemaal niets van', brieste Zidane achteraf op zijn persconferentie. 'Als het hands van Militão is, is het ook hands van Sevilla. De uitleg van de scheidsrechter heeft me niet overtuigd. Ik spreek nooit over de arbitrage, maar vandaag ben ik boos. Ik zie twee keer hands, maar alleen wij worden bestraft', aldus de Fransman.

Spectaculair
'Maar goed, we kunnen hier uren over praten, het gaat niets meer veranderen. Het kan nu niet meer worden rechtgezet en dat stoort me. Ik ben boos, want ik vind dat we de overwinning verdienden. Ik ben gelukkig met hoe we gespeeld hebben, onze tweede helft was spectaculair', vond Zidane.

'Nu moeten we aan de laatste drie wedstrijden gaan denken. We zullen moeten vechten tot het einde. Maar ook als we morgen zouden moeten spelen, weet ik dat het team er zou staan. Het gevoel is goed, we zullen ons goed voorbereiden voor de resterende wedstrijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.