Zidane beschermt Bale: 'Hij is om persoonlijke redenen vertrokken'

Reacties

De laatste maanden krijgt Zinedine Zidane op vrijwel iedere persconferentie vragen over Gareth Bale. Zijn Welshe vleugelspeler houdt de gemoederen bezig, ook deze week. De clubleiding van Real Madrid gaf Bale toestemming voor een vliegreis met onbekende bestemming. De redenen daarvoor liggen in de privésfeer en ook Zidane wilde die niet prijsgeven.

Zidane beschermt Bale: 'Hij is om persoonlijke redenen vertrokken'
© Pro Shots

Bale maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel van woensdag met Leganés. Dat heeft niets te maken met een sportieve keuze van de technische staf. 'Hij heeft toestemming gekregen van de club om te reizen, punt. En hij is om persoonlijke redenen vertrokken. Dat recht heeft hij. Daardoor is hij nu niet beschikbaar, maar als hij dat wél is, speelt hij vaak', aldus Zidane.

Zijn band met de Welshman is prima, verzekert de trainer. 'Er wordt zo veel gezegd en geschreven. Als Bale honderd procent in orde is, weten we allemaal wat voor speler hij kan zijn. Of ik met hem heb gesproken na de wedstrijd tegen Club Brugge? Ja. Met hem en met James Rodríguez. Ze waren niet beschikbaar voor dat duel, einde verhaal.'

In de zomer sprak Zidane nog woorden van een andere strekking. Bale naderde toen een transfer naar het buitenland en dat stemde zijn trainer tevreden. 'Als het morgen allemaal rond is, zou dat alleen maar beter zijn. Laten we hopen dat het snel is afgehandeld, dat zou voor iedereen het beste zijn. Ook voor hem', gaf de Fransman toen aan.

Zo'n vaart liep het allemaal echter niet. Hoewel er nu gesproken wordt over een transfer naar China, laat Zidane de toekomst van Bale volledig in het midden. 'Hij is in de zomer gebleven, daar zijn we uiteindelijk allemaal beter van geworden. Hij is een belangrijke speler voor deze club en in deze groep en ik juich het niet toe als hij in januari alsnog zou vertrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.