Zhang laat zich weer zien bij ruime oefenzege ADO

Yuning Zhang laat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tot nu toe zien waarom ADO Den Haag hem heeft gehaald als spits. Na zijn eerste goal tijdens zijn officieuze debuut tegen LVV Lugdunum (0-6) scoorde de Chinese huurling van West Bromwich Albion woensdagavond twee keer tegen Laakkwartier: 1-10.

Al na vijf minuten was het voor het eerst raak voor Zhang (foto, archiefbeeld). Na de 0-2 van Melvyn Lorenzen zorgde de Chinees voor de derde goal. Door twee treffers van Lex Immers stond er bij rust 0-5 op het scorebord. In de tweede helft bleef alleen keeper Mike Havekotte, die op proef is bij ADO, staan.

De doelman zag Erik Falkenburg al snel scoren. Donny Gorter miste een strafschop en in de rebound was het raak voor Falkenburg. Na de tweede treffer van Falkenburg deed Oktay Colakoglu iets terug namens de thuisploeg. Via Bas Kuipers en Yahya Boussakou werd het 1-9, waarna Falkenburg zijn hattrick completeerde met de tiende Haagse treffer.

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Havekotte; Asmelash, Pinas, Kanon, Meijers; Bakker, Immers, Van Kins; Hooi, Zhang, Lorenzen.
Opstelling ADO Den Haag tweede helft: Havekotte; Goppel, Nick Kuipers, Beugelsdijk, Bas Kuipers; Goossens, Gorter, Falkenburg; Boussakou, Araba, Ladan.