Zhang kan Chinese wens ADO in vervulling laten gaan

Reacties

Yuning Zhang is kandidaat om de voorhoede van ADO Den Haag te versterken. Daarmee zou een langgekoesterde wens van United Vansen in vervulling gaan.

Zhang kan Chinese wens ADO in vervulling laten gaan

ADO Den Haag en zijn Chinese investeerder praten al langer over de mogelijkheden om een of meerdere spelers uit het Aziatische land in de Hofstad onder te brengen. Het afgelopen seizoen werkten er al diverse spelers stages af bij ADO, zonder dat het van een dienstverband kwam. De voorgestelde spelers bleken stuk voor stuk niet goed genoeg voor de hoofdmacht.

'Elke vergadering die wij met United Vansen hebben is dit het hete hangijzer: een Chinese speler bij ADO', vertelt manager voetbalzaken Jeffrey van As. 'Het is dus de bedoeling dat die Chinese speler ooit komt. We zijn al een tijdje op zoek naar de juiste speler, die zowel sportief als commercieel aantrekkelijk is. Dat Fons (Groenendijk, red.) er bij het eerste elftal er echt wat aan heeft en dat het interessant wordt om wedstrijden van ADO in China uit te zenden.'

Yuning Zhang is een speler die bij ADO intern diverse keren de revue is gepasseerd. Hij heeft bij Vitesse immers aangetoond Eredivisie-waardig te zijn en geniet al international status en aanzien in zijn vaderland. Potentieel obstakel in een transfer naar Den Haag is echter het feit dat hij pas halverwege een tweejaarlijkse huurperiode is bij Werder Bremen. Deze zou dan eerst ontbonden moeten worden. Een terugkeer naar broodheer West Bromwich Albion is in elk geval geen optie op dit moment, daar hij niet aan de eisen voor een werkvergunning voldoet. Volgens Chinese media heeft Zhang zelf groen licht gegeven voor een vertrek bij Werder en een transfer naar Den Haag.

Het afgelopen seizoen speelde Zhang geen minuut voor Werder, maar in commercieel opzicht was het verblijf van hem in Noord-Duitsland wél een succes. ADO Den Haag is al langer op zoek naar een spits. De club houdt rekening met een zomers vertrek van Bjørn Johnsen en een directe vervanger voor de Noor heeft de club intern niet voorhanden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.