Zeven punten los en toch is er weer onrust bij Bayern München

Reacties

Hansi Flick won in het afgelopen seizoen met Bayern München de treble (Champions League, Bundesliga en DFB Pokal) en is ook dit voetbaljaar weer goed op weg naar iets moois. Toch is het volgens berichten in Duitsland geen zekerheid dat Flick ook volgend seizoen nog voor de groep zal staan.

Zeven punten los en toch is er weer onrust bij Bayern München
© Pro Shots

Bayern staat in de Bundesliga zeven punten los van achtervolger RB Leipzig en plaatste zich vol overtuiging voor de knock-outfase van de Champions League, maar toch is er weer onrust bij FC Hollywood. En dat heeft niets met de verrassende uitschakeling in het Duitse bekertoernooi te maken.

Leroy Sané was Bayerns topaankoop van afgelopen zomer, maar heeft nog te weinig laten zien.
© Pro Shots
Leroy Sané was Bayerns topaankoop van afgelopen zomer, maar heeft nog te weinig laten zien.

Volgens Sport BILD zit Flick (55) bepaald niet op één lijn met technisch directeur Hasan Salihamidzic. Laatstgenoemde heeft de touwtjes stevig in handen als het gaat om het samenstellen van de selectie en de inbreng van Flick, die toch met de spelers moet gaan samenwerken, is maar klein.

Salihamidzic haalde in de zomer acht nieuwe krachten naar Bayern. Daarvan is er geen een die dit seizoen een belangrijke rol speelt bij Der Rekordmeister en dat heeft tot felle discussies geleid. De huidige selectie wordt door Flick en zijn staf gezien als zwakker dan vorig jaar, terwijl de sportieve leiding van mening is dat Flick de nieuwkomers naar het Bayern-niveau moet brengen en hen moet leren hoe er bij Bayern gevoetbald wordt. Salihamidzic heeft volgens de berichtgeving de steun van de Raad van commissarissen.

Flick heeft bij Bayern nog een contract tot medio 2023, maar door de beschreven onvrede is het nog maar de vraag of hij deze verbintenis gaat uitdienen. Wat ook meespeelt is dat Flick een kandidaat is om bondscoach Joachim Löw op te volgen bij de Duitse nationale ploeg. Mocht Löw het na het EK voor gezien houden, dan zou Flick (voormalig assistent bij Die Mannschaft) het stokje maar wat graag willen overnemen.

Bayern laat zien hoe zwaar de missie van Huntelaar is
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.