Zestigjarige vicepresident Suriname stelt zichzelf op in CONCACAF League

Opmerkelijke beelden uit de CONCACAF League, het toernooi waarin zes tickets voor de Noord-Amerikaanse Champions League te winnen zijn. De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk, zestig jaar oud, gaf zichzelf vannacht een basisplaats bij Inter Moengotapoe (6-0 nederlaag).

© Twitter Jon Arnold

Brunswijk is sinds 2020 vicepresident van Suriname en al jarenlang eigenaar van Inter Moengotapoe. De verbazing op social media was groot, toen bleek dat Brunswijk zichzelf had opgesteld voor het treffen met Olimpia uit Honduras. De politicus droeg in het Franklin Essed Stadion het shirt met rugnummer 61 en had ook nog eens de aanvoerdersband om zijn eigen arm geschoven.

De zestigjarige Brunswijk kon het verschil niet maken voor zijn ploeg. Olimpia stond halverwege al op een 0-3 voorsprong en had weinig last van zijn tegenstander. Brunswijk kwam zelfs nog even terug voor de tweede helft, maar liet zich na een kleine tien minuten toch maar vervangen. Vanaf de kant zag hij Olimpia er nog drie maken. De vervanger van Brunswijk, Rievaldo Doorson, kreeg zes minuten voor het einde een directe rode kaart.