Zeperd zonder gevolgen voor onherkenbaar Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft woensdagavond opnieuw geen goede beurt gemaakt. De ploeg van Santiago Solari verloor van Leganés, maar gaat toch naar de kwartfinales van het toernooi om de Copa del Rey. 

Zeperd zonder gevolgen voor onherkenbaar Real Madrid
Leganés
Leganés
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Na de 3-0 overwinning van vorige week in eigen huis kon Real Madrid redelijk relaxed naar de uitwedstrijd bij Leganés toeleven. Coach Solari had zowaar weer eens een basisplaats over voor Isco, die onder de opvolger van Julen Lopetegui bijzonder weinig aan spelen toekomt, en Vinícius Júnior speelde bij de afwezigheid van de geblesseerde Karim Benzema in de punt van de aanval. Benzema kan zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Sevilla overigens wel gewoon meedoen. 

Leganés, de nummer dertien van La Liga, probeerde er in eigen huis nog het beste van te maken. De thuisploeg schoot echter niet bepaald uit de startblokken en de kansen waren schaars. Isco had Real na een klein halfuur op voorsprong moeten zetten, toen hij op doelman Iván Cuéllar afstormde. De middenvelder treuzelde echter te lang en zijn schot werd geblokt door een inglijdende verdediger. Een minuut later was het aan de overkant wél raak. Real kreeg de bal niet weg en Martin Braithwaite frommelde de 1-0 binnen.

Het doelpunt zorgde voor hoop bij de supporters van Leganés. Een echte stormloop op het doel van Real-keeper Keylor Navas bleef echter uit en de bezoekers hoefden zich niet bovenmatig in te spannen. Dat deed Real ook zichtbaar niet: het bescheiden Leganés had duidelijk meer balbezit dan de Champions League-houder. En in de slotfase werd het toch nog een paar keer spannend.

De grootste kans was voor Braithwaite. De Deen schoot oog in oog met Navas echter over en dus hoefde Real niet te vrezen voor een écht slotoffensief van de thuisploeg. In de slotminuut raakte Brahim Diaz namens Real de paal en zo bleef het bij 1-0. Voor Solari betekent dit zijn vierde nederlaag als coach van Real: eerder ging het mis tegen Eibar, Real Sociedad (La Liga) en CSKA Moskou (Champions League).

Sevilla
Sevilla
0 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Sevilla won vorige week de heenwedstrijd tegen Athletic Club met 1-3 en stond daardoor al met één been in de volgende ronde. De ploeg van Pablo Machín werd afgelopen weekend echter gewaarschuwd, toen de twee teams ook in La Liga tegenover elkaar stonden en Athletic met 2-0 won. In de derde ontmoeting in een week tijd won Athletic opnieuw, maar deze nederlaag had geen vervelende gevolgen voor Sevilla.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd dertien minuten voor tijd gemaakt door Gorka Guruzeta. De spits was trefzeker met een knappe kopbal uit een voorzet van Markel Susaeta. Het bleek niet het begin te zijn van een memorabele comeback en dus bereikte Sevilla, met Quincy Promes ditmaal als linkerwingback van begin tot eind binnen de lijnen, de laatste acht van het Spaanse bekertoernooi.

Bij Sevilla zat Maximilian Wöber nog niet bij de wedstrijdselectie. De verdediger rondde deze woensdag zijn overstap van Ajax naar zijn nieuwe Spaanse werkgever af en hoopt aankomende zaterdag te mogen debuteren. Sevilla speelt dan in La Liga de kraker tegen Real Madrid (uit).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.