Zeman graaft strijdbijl op, betrekt Feyenoord onbedoeld in sneer naar Mourinho

Reacties

De strijd tussen Zdenek Zeman en José Mourinho gaat door. De twee trainers liggen elkaar absoluut niet en laten dan ook geen moment onbenut om sneertjes uit te delen. De beurt was blijkbaar weer aan Zeman, die onbedoeld Feyenoord betrok bij zijn poging om Mourinho onderuit te halen.

Zeman graaft strijdbijl op, betrekt Feyenoord onbedoeld in sneer naar Mourinho
© Pro Shots

Enkele maanden geleden werd Mourinho geconfronteerd met uitspraken van Zeman, die vond dat de tactiek van Maurizio Sarri beter was dan de speelwijze van Mourinho. De Portugees reageerde geheel op eigen wijze. 'Verwacht jij dat een coach die 25 prijzen heeft gewonnen gaat reageren op een trainer die twee keer de Serie B heeft gewonnen? Als je me nou een vraag stelt over Giovanni Trapattoni of Fabio Capello, dan geef ik graag antwoord. Maar Zeman… kom op, dat ga ik toch niet doen?'

Zdenek Zeman als trainer van Pescara.
© Pro Shots
Zdenek Zeman als trainer van Pescara.

Het vuurtje is inmiddels weer opgestookt, op Rai Radio 1 probeerde Zeman de prestaties van Mourinho onderuit te halen. 'Hij heeft alleen gewonnen met teams waar anderen voor hem al veel gewonnen hadden. Dan is het wel heel makkelijk', stelde de 75-jarige coach. Ook als AS Roma onder Mourinho de Conference League wint, is Zeman niet overtuigd.

'Mourinho die AS Roma naar de finale van de Conference League leidt, is een teken van hoe laag het niveau van deze competitie is', aldus een strenge Zeman. 'Het is een competitie van laag niveau voor onderontwikkelde voetballanden. Volgens mij zat Barcelona in deze competitie, maar ze besloten er zelf maar uit te stappen', concludeerde Zeman onterecht. Barça werd uitgeschakeld in kwartfinale van de Europa League.

Feyenoord en AS Roma staan op 25 mei tegenover elkaar in de eerste finale van de Conference League, Zeman zal vast niet inschakelen.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.