Zelfs Nagelsmann staat versteld van Bayern: 'De energie is waanzinnig'

Reacties

Julian Nagelsmann heeft in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt met bewondering naar zijn elftal gekeken. De Bayern München-coach is erg blij met de energie in zijn ploeg. Thomas Müller sprak van een 'perfecte start'.

Zelfs Nagelsmann staat versteld van Bayern: 'De energie is waanzinnig'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 6
Bayern München
Bayern München

Bayern speelde Europa League-winnaar Frankfurt in de eerste helft helemaal zoek. Na 43 minuten stond al een 0-5 stand op het scorebord. Het wervelende spel deed denken aan het optreden van de Duitse kampioen een week eerder. In de strijd om de Duitse Super Cup leidde Bayern tegen RB Leipzig halverwege met 0-3. 'De energie die je kunt voelen is waanzinnig', zei Nagelsmann vrijdagavond in Frankfurt over het dynamische spel van zijn ploeg. 'Dit was feilloos. Als je hier met 6-1 wint, dan is dat een perfecte start', voegde Müller daaraan toe.

Nagelsmann ging vervolgens in op zijn tactiek. Voor de tweede wedstrijd op rij koos hij voor een speelwijze met vier verdedigers, terwijl mede door de komst van Matthijs de Ligt de verwachting was dat Bayern dit seizoen zou overschakelen naar een speelplan met drie centrale verdedigers en aanvallende vleugelverdedigers. 'Nu is het makkelijk praten voor mij. Als je met vijf goals verschil wint, dan ben je de beste coach van de wereld en zegt iedereen tegen je dat je vooral zo moet doorgaan. Volgens mij hebben we vandaag uitstekend verdedigd', aldus Nagelsmann, die De Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in de tweede helft liet invallen voor hun Bundesliga-debuut.

De spectaculaire overwinningen vroeg in het seizoen zorgen voor hoge verwachtingen. Bij Bayern wordt het sowieso als een verplichting gezien om de landstitel te grijpen, de grootmacht kan dit seizoen al voor de elfde keer op rij Bundesliga-kampioen worden. Nagelsmann over de doelstellingen: 'We willen nu ook verder komen in het bekertoernooi en in de Champions League, waar we vorig seizoen een lelijke misstap maakten.' Der Rekordmeister werd vorig seizoen in de kwartfinale verrassend uitgeschakeld door Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.