Zelfs minister doet oproep aan Premier League: 'Lever salaris in'

Reacties

Ook vanuit de Britse regering is donderdag een oproep gedaan aan alle duurbetaalde profs in de Premier League, van wie een groot deel nog altijd geen salarisverlaging heeft geaccepteerd.

Zelfs minister doet oproep aan Premier League: 'Lever salaris in'
© Pro Shots

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock vindt dat daar snel verandering in moet komen. 'Gezien de offers die mensen moeten brengen, is het eerste dat Premier League-voetballers kunnen doen een bijdrage leveren: ze moeten salaris inleveren en zo hun aandeel leveren', luidde zijn opmerkelijke oproep.

Eerder deze week werd al bekend dat AFC Bournemouth, Newcastle United en Tottenham Hotspur wel hebben gesneden in het salaris van hun reguliere werknemers, die daardoor een beroep moeten doen op een noodfonds van de Britse regering. Dat terwijl de spelers van die clubs nog niks hebben hoeven inleveren.

De druk op de duurbetaalde profs in de Premier League nam daardoor toe en de kritiek zwol aan. Donderdag kwam de Engelse spelersvakbond daarom met een statement, waarin de PFA ontkent dat het niet wil meewerken aan salarisverlagingen van de spelers. 'Wij zijn juist op zoek naar een gestructureerde en uniforme aanpak.'

Volgens de PFA zijn de spelers bereid financiële offers te brengen, om zo de gewone medewerkers van de clubs te ontlasten. 'We accepteren volledig dat de spelers flexibel moeten zijn en de financiële last moeten dragen van de uitbraak van het coronavirus, om de lange termijn van hun club en het voetbal te waarborgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.